| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-06-04 21:54:11 U nas wszyscy mają. Poza tymi co się wstydzą Może w Holandii też |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-06-04 21:56:20 W tym holenderskim poskąpili jeszcze chlapaczy A napisy na klapie mam |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-06-04 22:01:05
Racja Andrzeju Zapomniałem, że trafiają się szczególne przypadki "kumatctwa" Na forum Nexii był topic, jak parkingowi piszą Markę i model, pomysły były niezłe |
FGM ESPERO 1.8 CD Waraszawa | 2003-06-04 22:03:10 Oj dobrze by bylo gdyby tak bylo |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2003-06-04 22:04:06 mojego nie przebijesz dziadek na parkingu na bilecie napisal DU EXPERO trzymam go z sentymentu |
FGM ESPERO 1.8 CD Waraszawa | 2003-06-04 22:15:35 to zrob z tego skan i wstaw na strone!!!! |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-06-04 22:30:36 Widzę, że dyskusja trochę zbacza z toru. Spróbuję podsumować to co dotychczas napisaliście:
Bordowy Rulezz |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-06-04 22:43:39
A ja cholera też pozrywałem wszystkie znaczki, zrobiłem napis EROS a mimo wszystko straż miejska za każdym razem wypisuje mi mandat z bezbłedną nazwą samochodu |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-06-04 22:45:01
Może tuning ala Mitsubishi ? |
Lotuss Fiat Linea Zabrze | 2003-06-04 23:32:33 A propos znaczków. Jak one są zamocowane ? Czy po ich zerwaniu dużo jest roboty żeby nie było widać że tam coś było??? Moje są już mocno sfatygowane, więc chętnie bym się ich pozbył... Ewentualnie wymienił na nowe... |
AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2003-06-04 23:37:01
Bo to Warszawa i tam Espero jest sporo, a u mnie na wsi, czy też w Szczecinie takiej wiedzy nie ma. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-06-04 23:45:04
No coś Ty. Kiedy jeździłem moim poprzednim autkiem, a było troszkę egzotyczne (Nissan Sentra), pewnego razu "strażacy" miejscy wypisując mi mandat, a przynajmniej mając taki zamiar |
piotr-ek | 2003-06-05 09:19:41 U mnie tylne znaczki są przyklejone na jakiejś grubawej taśmie (przednie na jakiej kropelkopodobym kleju, ale odchodzą spoko) dwustronnej, ale ja dostałem (a właściwie to pierwszy właściciel) w du..e. Jak przykleić znaczki - ktoś tu proponował silikon do klejenia akwariuw (akwarium? - jak to się pisze). Kosztuje 3 czy 4 zł za tubkę i ponoć jest znaczek nie do oderwania. |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-06-05 10:09:11 Esperak ma śliczną dupcie razem z napisami |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-06-05 13:15:00 TO FRAGMENT MOJEGO POSTA Z ZESZŁEGO ROKU KIEDY TEMAT TEN BYŁ JUŻ PORUSZANY:
...Z tyłu żeczywiście nie było żadnego problemu z usunięciem - wystarczy je odklejić jak zwykłą naklejkę. Z przodu pod znaczkiem natomiast są dwie dziurki w blacze które trzeba zaspawać i wylakierować... ... napisy na klapie po odklejeniu nie będą się już ponownie nadawały do naklejenia... podczas odklejania łatwo się łąmią... Przedni znaczek natomiast jest bardzo sztywny i jego nie można uszkodzić... A dlaczego odkleiłem? - po pierwsze Espero nie jest aż tak dobrze znanym samochodem i wielu ludzi kompletnie nie kojaży go z firmą Daewoo dopuki nie zobaczy znaczka... ja nie chcę aby był z tą firmą kojażony, więc odkleiłem... - po drugie jest taki trend w tuningu optycznym, że właściciele swoich pojazdów pozbywają się wszystkich możliwych znaczków firmowych, szpachlują klamki i miejsca na tablice rejestracyjne, klapy bagażników, a wszystko po to aby samochód był jak najmniej upstrzony, aby w swej stylistyce był jak najbardziej prosty, aby było na nim jak najwięcej lakieru i jak najmniej niepotrzebnych pierdół i aby był czyjąś "indywidualnością" (NO NAME) a nie z góry narzuconą nazwą marki... Ja na przykład nie mam Daewoo Espero tylko EROSA i za każdym razem gdy zatrzymuję się na światłach to widzę w lusterku wstecznym jak ludzie stojący za mną uśmiechają się i pokazują palcami na moją klapę... Dzięki temu jest się oryginalnym... Daewoo Espero jest wiele ale EROS tylko jeden A TU FRAGMENT MOJEGO INNEGO POSTA NA TEN SAM TEMAT: Jeśli chodzi o odklejenie tylnych znaczków to nie ma najmniejszego problemu. Pod napisami nie ma żadnych dziurek a same napisy odklejają się bez problemowo. Wystarczy że delikatnie podwadzisz czymś początek napisu a dalej zaczniesz go odrywać ręką - to wszystko. Pozostałości po kleju wyczyść rozpuszczalnikiem NITRO, jednak pamiętaj że zbyt długie i mocne szorowanie tym rozpuszcalnikiem spowoduje zmatowienie lakieru !!! Z literek które Ci pozostaną po napisach "Daewoo" i "Espero" możesz ułożyć sobie następujące wyrazy: ESPERADO DESPERADO EROS OWAD POWER Większy problem jest ze znaczkiem przednim. Odklejamy go w ten sam sposób lecz będzie to trochę trudniejsze gdyż jest on kompletnie nie elastyczny w przeciwieństwie do napisów na tylnej klapie. Mało tego! Pod tym znaczkiem są cholerne dwie małe dziurki, które niestety trzena zaszpachlować - i tu jest ten największy problem bo musisz po szpachlowaniu wylakierować cały dziób na nowo... P.S. Ja swoje dziurki zaspawałem - tak jest bezpieczniej (dwuznacznie to brzmi) |
Lotuss Fiat Linea Zabrze | 2003-06-05 13:49:08 Łukasz Dzięki z wyczerpujące info Chyba zabawię sie w usówanie... |
Tomek_L Espero 2.0 FULL WYPAS Katowice | 2003-06-05 22:00:37 Ja też nie mam i jest git |
bonzo Espero 1,8 CD Katowice | 2003-06-06 16:57:59 ja tez usunalem znaczki z tylu. ladniej wyglada bez. |