Mam pomysła. Jak zrobić wskaźnik zużycia paliwa ?? :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może ktoś ma pomysł jak by to zrobić, mi jesyne co przychodzi do głowy to dostać taki mechanizm z jakiejś bmki. W sumie to nie wiem jeszcze jak to zrobić ale myśle intensywnie

No to raczej nie masz pomysła!
Myśle że to działa na zasadzie przepływomierza! Ile paliwa przeleci tyle ci sie wyswietli! Ciekawe jak kosztowne i czasochłonne byłoby zrobienie takiego czegos?!

No potrzebne by były dwa przepływomierze ... jeden na przewód paliwowy a drugi na powrotny ... cenowo nie wiem ale znalazłem gotowe tylko, że do ciężarówek o cena 1-1,4tyś ... ale jak by coś samemu wymysleć

przeciez takie informacja mozna wziąść z wtrysku...
i tak się to w praktyce robi. Niestety ja dokładnie nei wiem co i jak ale kiedyś o tym czytałem. W każdym aucie z wtryskiem mozna takie coś zrobić.

I pewnie jest to banalnie proste... Trzeba tylko doczytac jak...

Na razie tylko tyle

LINK

Tak znalazłęm też cały schemat na "elektrodzie" tylko skontaktować się z kolesiem który to zrobił (Lublin) cena to niby 100zł ... więc chyba nie za drogo ?? Trza się więcej dowiedzieć !!

schemat

[ wiadomość edytowana przez: maklerw dnia 2005-06-16 13:51:48 ]

Ciekawy temat i fajny, zliczanie impulsow z wtysków całkiem całkiem, w golfach 2 tak kumpel miał zrobione

ja kiedys w prosty sposob wyliczylem ze moje auto spala wszystko co mu wleje... a tak powaznie taki bardzo prosty wskaźnik moj tata mial w warburgu... zapalaly sie diody od zielonej po czerwona... jak to dzialalo nie mam pojecia, a troche lepsza wersje mialem w senatorze... na postoju pokazywal spalanie w litrach na h, ( zazwyczaj 1,5l/h ) a jak przekroczylo sie predkosc 6km/h zaczynal pokazywac w l na 100km. ( zazwyczaj 15-25l 100km)

Ja mam schemat wraz z opisem wykonania jesli ktos zainteresowany i zna sie troche na elektronice podac maila

A ja mogę odstąpić ustrojstwo od ZERA do KM 5 6 i ew 7 za cenę zakupu + przesyłka

A jaka miała by być cena ?? Bo z tamtym kolesiem nadal nie moge się skontaktować

heh, ja bym prosił szymonejsmont@interia.pl.
Dzieki

Cytat:
2005-06-21 01:05:50, hepos pisze:
Ja mam schemat wraz z opisem wykonania jesli ktos zainteresowany i zna sie troche na elektronice podac maila

A wlasnie ja chetnie poprosze matrix@poczta.fm