Ciemne szybki- bumerang

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem ze temat powraca, macie jakieś namiary w Wawie na taki zakład, co przyciemni tanio i dobrze?chcialem przyciemnić wszystkie oprócz przedniej, 30% nie więcej, chyba ze tyl..ale sam nie wiem, zbliża się okres wakacyjny i milo by było wybrać się nad morze z przyciemnionymi szybkami..

Pozdr.

http://szukaj.wp.pl/szukaj.html?szukaj=przyciemnianie+szyb+warszawa&z=T&p=T

3 firmy znalazlem .. jedna sobie zyczy 500zl

ja kilka lat temu za 3 tylnie szyby robione na maxa zaplaciłem 450 pln

zeszli na 450 zeta za 5 szyb...

A czy przypadkiem przednie boczne nie są już fabrycznie przyciemnione? U mnie tak jest właśnie na 30%. A co do ceny to ja za tylne boczne i tylna szybę płaciłem 320 zł., a za przednie ewentualnie chcieli 70 zł./sztuka więc te 450 zł to jeszcze jakoś do przęłknięcia.

ja swoje mam przezroczyste jak cholera i tak jak widze jak maja niektore auta fabycznie, chocby renault, to moje mozna powiedziec sa dziewicze i chyba nawet nie wiedza co to przyciemnianie..

widac to choby na zdjeciach w moim profilu
Pozdr

[ wiadomość edytowana przez: BANDITTO dnia 2005-06-28 06:13:33 ]

Nie tylko u Ciebie

jak juz temat zna ktos jakas dobra folie ? - nie bede robic sam ale wole w cos dobrego zaiwestowac bo nie wiem co mi tak w zakladzie beda wciskac

nastepna firma proponuje 600zl...

To może się tylko tak wydawać, że są "dziewicze".
Zgodnie z prawem przednie boczne szyby muszą być przejrzyste minimum w 70%, na szybach jest napisane w jakim stopniu przepuszczają światło. U mnie jest właśnie 70% mimo, że wyglądają na zupełnie przezroczyste. Sprawdź to, chyba, że nie obawiasz się ryzyka związanego z kontrolą policyjną...

Ja kupiłem autko z szybkami-dymkami, wszystkie, oprócz przedniej oczywiście. Poprzedni własciciel po znajomości zrobił to w dobrym renomowanym zakładzie za 550 pln. Folia jest położona idealnie, po trzech latach nigdzie nie odłazi.

IMHO fajnie wygląda przyciemniona trochę tylko tylna szyba duża...daje to efekt na szyby boczne tylne czysto optyczny...jest wrażenie ze sa troche przyciemnione... i takie rozwiązanie mi się podoba. Jeśli zrobisz szyby boczne przednie to masz gotowy problem, od czasu do czasu policja ma akcje i sie przypierniczają a wtedy wszystkie certyfikaty mozna sobie wsadzić w tyłek jak kolesie znają przepisy to biorą dowód i oddają po przejściu badania.

z tymi szybkami to trzeba uwazac.ja kupilem xsare z takimi szybami i musze uwazac na policje bo przednie boczne tez mam przyciemnione.trzeba tez sie liczyc z tym ze przeglad techniczny musisz robic na lewika bo normalnego w zyciu nie przejdziesz z takimi szybami.ja bym na twoim miejscu dlugo pomyslal zanim zalozysz folie.

chyba że piecowo zrobić co do kwsti przednich bocznych nic to nie zmienia ale przy pozostałych jest trwalsze

Cytat:
Sprawdź to, chyba, że nie obawiasz się ryzyka związanego z kontrolą policyjną...

do nich to akurat mam pecha, i wiem ze musialbym sie zaraz tlumaczyc

Cytat:
fajnie wygląda przyciemniona trochę tylko tylna szyba duża...daje to efekt na szyby boczne tylne czysto optyczny...jest wrażenie ze sa troche przyciemnione... i takie rozwiązanie mi się podoba.

wiem ze wizulanie wygladaja na przyciemnione, bo ostatnio zalozylem rolete na tyl..i jest lekkie zludzenie mroczku w aucie, co do przyciemniania jestem akurat za tym aby przyciemniac calosc albo nic...no chyba ze ktos ma fabrycznie np. zielone szyby i sobie sciemnie lekko sam tyl, ale nie podobaja mi sie sie auta : przednie biale i tylnie ciemne no ale wiadomo kwestia gustu a o gustach sie nie dyskutuje

Cytat:
chyba że piecowo zrobić co do kwsti przednich bocznych nic to nie zmienia ale przy pozostałych jest trwalsze

piecowe fajne ale
a) drogo
b) slyszalem ze wcale nie jest tak pieknie jak wszyscy o tym mowia..zostaja slady na szybie pozatym wieksze ryzyko "uszkodzenia" takiego "przyciemnienia" czyt. tego czegos na szybie

poszło info na priv - 400zł około za całe auto.

ale 400zl za piecowe przyciemnienie??

folia

ja wlasnie musialem usunac folie z przednich drzwi.w warszawie juz maja miernik do mierzenie przepuszczalnosci wiec lipa.mi pokazalo ze mialem przepuszczalnosc 14% a nie byly za duzo przycioemnione.seryjnie w hyundaiu masz juz przeyciemnione tak jak ja w xsarce.mi po zdjeciu foli wychodzilo 70% czyli raczej nic nie probuj z przednimi szybami bo bedziesz musial zdjemowac tak jak ja dzisiaj.

mamy szyby przyciemnione w obu autach i odpukać od roku czasu nie ma z tym kłopotu