Klima i wiatrak

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam mały problem z moim samochodem. Otóż od wczoraj podczas jazdy, wraz z wentylatorem chłodnicy włącza mi się klima. No i nie daje się wyłączyć. Co gosza włącza się również przy wyłączonym nawiewie gdzie normalnie nie powinno się dać jej włączyć.
Poniżej temperatury włączenia wentylatora klimę można normalnie włączać i wyłączać, więc to raczej nie przełącznik. Podejrzewam, że gdzieś jest zwarcie i włącznik wentylatora wysyła jednocześnie sygnał do wentylatora i klimy. Jak to sprawdzić i naprawić? Ktoś wie? Tylko nie piszcie proszę żebym pojechał do elektryka bo wypłata dopiero za 2 tygodnie

załancza CI się sprężarka klimy , czy tylko wietrak ?
klima zaczyna chłodzić ??????????/

Wszystko się włącza. Chłodzi, wyje, full serwis.

A może Climatronic masz zaimplementowany do swojego pojazdu i właśnie ożył ??????

Raczej nie. No bo włącza się tylko kiedy silnik jest ciepły. Nawet w nocy, kiedy w samochodzie jest chlodniej a pokretlo grzania jest ustawione na maksa.

Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Czy może to być wina złego przekaźnika? Może ktoś wsadził taki z auta bez klimy? Który to przekaźnik?

jeśli włancza ci się sam wiatrak
nawet gdy ty pijesz piwko , a auto nie było uruchamiane nawet 2 dni
to nie wpadaj w panikę ja tak miałam .
wiatrak się włanczał ale klima nie startowała nie dmuchało do kabiny , tylko wiatrak chłodnic się załanczał ! i nie były to czary !!!

A jeśli włącza się klima razem z wiatrakiem i do tego jeszcze chłodzi? Chyba nie muszę mówić jak zachowuje się ZETEC na LPG po włączeniu klimy? JAk tylko wcisnę sprzęgło od razu przygasa.