Powrót po długiej nieobecności - Omega po przejściach :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich - długo mnie nie było na forum ale przeżyłem długie chwile grozy z moją bestią i jakoś nie miałem głowy do pisania na forum - więc może zacznę od początku

Zaczęło się się jeszcze pod koniec ubiegłego roku od kilkukrotnego wywalenia płynu przez zbiorniczek wyrównawczy - pęknięty przewód gumowy i wymiana termostatu, pomogło ale na krótko Następnie "coś" zaczęło stukać w silniku - wizyta u mechanika (gość się naprawdę zna i jako jedny podjął się naprawy czego nie zrobili panowie z BMW i Opla bo się nie znają to kto ma się znać jak nie oni ?? ) Diagnoza - pęknięty wał korbowy - okazało się że jeszcze w Niemczech bestia dostała lekko w prawy bok i silnik przyjął uderzenie - ale i tak długo wytrzymał Więc wymiana wału (dzięki bardzo porządnemu użytkownikowi allegro ) a co za tym idzie panewki, uszczelki, "hektolitry płynów i olejów , pompa wody, visco itp. itd. Silnik teraz pracuje bardzo dobrze tylko pojawiło się małe ale - zaświeciła się kontrolka oleju (olej jest) - czyżby sprężanie - ? bo jeśli tak to zamorduje gościa który robił szlif wału !! ale to może czujnik bo podobno często padają.

Chcecie jeszcze ?? - No to macie

Od niemal początku posiadania Omegi mam problem z automatem - otórz przy 140km/h włącza się tryb awaryjny - zmieniłem olej i selektor bo jak zobaczyłem jaki miałem to niemal zawał na miejscu - nie wiem jaki debil w nim grzebał ale nie chce go znać (urwany przewód i wszystko na wierzchu - nie pomogło - byłem z nią na komputrze - błąd hydrauliczny i tyle chłoptaś mi powiedział - on nie wie co to znaczy

To chyba tyle na dzień dzisiejszy - nacierpiała się moja bestia i jeszcze się chyba troszkę pomęczy - tylko nie wiem jak długo to wytrzyma mój portfel - ale dla Omesi wszystko

Byłbym wdzięczny za jakieś podpowiedzi i sugestie dotyczące tej skrzyni i kontrolki oleju.

Pozdrawiam wszystkich

Ja w sprawie skrzyni ci nie poradze ale,co do opisu przezyc z omega to musze pogratulowac cierpliwosci i zangazowania gdyż nie jedna osoba juz by sie pozbyla auta.

jeśli nie masz już cierpliwości to zmień ten chłam na manuala!!!

no wiec wez na spinacza zczytaj blad i bedzie mozna cos wiecej powiedziec tak to jest grzebanie zadkim grzebieniem

Cytat:
jeśli nie masz już cierpliwości to zmień ten chłam na manuala!!!

Nie napisałem, że nie mam już cierpliwości - a na manuala nie zmienię

Cytat:
no wiec wez na spinacza zczytaj blad i bedzie mozna cos wiecej powiedziec tak to jest grzebanie zadkim grzebieniem

chyba tak zrobię - dzięki pozdr.