Problem z instalacją Elpigaz ELIZa HD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.. posiadam instalke Elpigas Elisa HD (tj. sekwencyjny wtysk) problem pojawia sie kiedy silnik jest zimny np rano albo po dlugim postoju.
Odpalam machinę jade na benzynie po przejechaniu paru km automatycznie przełacza sie na gas. kiedy wcisne mu wiecej gazu np przy wyprzedaniu albo przy wieździe pod górę zaczyna mi go dławić , odczuwam rowniez spadek mocy.( wogóle na gazie jak jadę to samochód jest słabszy niz jak bym jechał na benzynie, a przeciez to sekwencja wiec chyba powinno byc tak samo- przynajmniej tak mnie informowal gaziarz przed zakupem) Również gaśnie silnik jak dojezdzam do skrzyzowania.
Po przejechaniu kilku km kiedy sie bardziej rozgrzeje silnik wszystko jest ok tyle tylko jak pisalem wczesniej w porównaniu do jazdy na benzynie to na gasie odczuwam mniejsza moc silnika. kable , swiece filtry wszystko nowe. pojechalem do gaziarza zmienial mi 3 x temerature przełaczania na gas. akutualnie mam 30 stopni C. nic to nie dalo. nastepnie wymienil mi wtryski gasu na nowe ( musialem przez 3 tyg. jezdzic na benzynie i czekac kiedy z firmy elpigas przysla wtryski) i dalej tak samo. przejechalem dopiero z ta instalka 20kkm a zakupilem ja w czwrwcu. u gaziarza bylem z nia chyba ze 20 razy juz. pomożcie co robić. rece opadają. Pomóżcie koledzy

dręcz dalej swojego gazownika bo nikt ci nie pomoże na podstawie tak skąpej informacji. Nie wiesz pewnie jakie masz czasy wtrysku na biegu jałowym ani jakie masz zainstalowane wtryski czy reduktor ? Problem jak zwykle w kompletacji i zestrtojeniu a jeśli na to wszystko gaziarz ma nadzieje zaradzic zmiana temp przełączania to wypada tylko wyrazic współczucie

Witam

Mam bardzo podobne objawy jak kolega w pierwszysm poście.
Czy problem został rozwiązany? jak tak to w jaki sposob?

Pozdrawiam