1.0 12V 55KM zamiast 0.650 4V 24 KM - Pytanie [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Tak przegladałem allegro i zobaczyłem silniki - nie omieszkałęm spojrzeć - no i natknołem sie na silnik od nowego Nissana Micry 1.0 pomyślałam o podmianie - co wy na to czy ktoś myślał nad tym i jak wyobrażacie sobei przeróbki pod tą jednostkę napędową?

hmm oprócz dzwigni zmiany biegów za autem ??

pewnie poszerzenie, do tego mocowania, do tego elektronika, do tego chłodnica, itd....

Ale ja się nie znam

ale to juz bylo...

Jak czytalem temat to mysalem ze chodzi o 1.0 12v z hyu atosa.
Ile sobie cenia takie silniczki??
a wlozyc cos takiego do maluszka (nie mowie o centralny przelozeniu razem ze skrzynia a polaczeniu z skrzynka malucha), moze byc dosc trudne (walek, sprzeglowy, sprzeglo, do tego flansze...).
Osobiscie duzo jezdze 1.0 12v (w atosie wlasnie). Jest baardzo dynamiczny i wysoko sie kreci (jechalem 135km/h na trójce, a skrzynia ma bardzo krotkie przełozenia), nie ma porownania z 1.1 fiata (wiem ze zaraz mnie za to ktos zjedzie ale mowie co mysle )
Z miła checia bym cos takiego w maluszku,

poco rzeźbić w gównie? macie 5-7 tysiakow na dobrego swapa? tarcze, bile, gleba.tyle trzeba wsadzic w DOBRE 903. obspawanie konkretne budy...myslicie ze kupicie silnik i za 300-400 zl gho wsadzicie.......eh

No ja myśłałem tylko z maluchowską skrzynią - no fakt flansza i sprzegło - trzeba by było pokąbinowac ale zapewnie było by warto. Jechałem z kumplem taka micra i całkiem całkiem a w bączku sprawował by sie zapewnie jeszcze lepiej :]

juz raz byl przerabiany temat ze po co wymyslac i meczyc sie nad innymi silnikami jak wyraznie ktos juz konkretnie okreslil - sprecyzowal - opisal i sprawdzil jakie silniki mozna wrzucic NIEcentralnie. do tego zmierzam.