Elementy zawieszenia przedniego?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czołem. W najbliższej przyszłości chciałem wymienić elementy zawieszenia przedniego. Proszę o radę, które z tych części lepiej kupić oryginalne, a które mogę spokojnie kupować zamienniki i jakiej firmy?
- sworzeń wahacza
- guma stabilizatora (poduszka stabilizatora)
- tuleje wahacza (mała i duża)

i może później
- łączniki stabilizatora
- drążek stabilizatora

Cytat:
2005-07-14 09:54:41, pawkulaga pisze:
Czołem. W najbliższej przyszłości chciałem wymienić elementy zawieszenia przedniego. Proszę o radę, które z tych części lepiej kupić oryginalne, a które mogę spokojnie kupować zamienniki i jakiej firmy? - sworzeń wahacza - guma stabilizatora (poduszka stabilizatora) - tuleje wahacza (mała i duża) i może później - łączniki stabilizatora - drążek stabilizatora

Cześć.
Gumy stabilizatora i silentblocki wahaczy postaraj się kupić orginalne.Sworzeń wahacza i łączniki możesz kupić lamfordera ( bardzo przyzwoity zamiennik).

najlepiej to wszystko kupić oryginalne niop oprócz sworznia bo nie ma oryginału tylko z całym wahaczem więc trzeba kupować zamienniki.....
a tak poważnie to napewno małe tuleje wahacza kupuj oryginały bo cena to coś ok. 16zl/szt a za podróbke trzeba zapłacić 12zl/szt więc sie nawet nie opłaca......ostatnio też wymieniałem gumy na stabilizatorze, to za oryginały płaciłem chyba 30zl/szt
łącznik kupiłem jakis dobry zamiennik i sprawuje się dobrze