Ile trzeba dac za ladna łade samare 3dżwiową 1300

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
i jak sprawdzić czy nie jest wujeżdzona

jak sprawdzić silnik czy jest dobry i wogule łade czyjest w dobrym stanie prosz pomóżcie

Powiem Ci jedno.Liczy się rocznik.Jeżeli stan jest bardzo dobry,to nie dopłaca sie dużo do cen w katalogach(symbolicznie tylko),jezeli stan słaby to sie odejmuje od tej ceny.Jak ktoś zrobił malowanie za które zapałacił np. miesiac wczesniej np 2tys zł,to nie obliguje do podniesienia ceny danego rocznika o te 2 tys,bo jak wiadomo nigdy pieniądze włożone w auto sie nie zwrócą.To że np auto było malowane,może tylko bardziej zachęcac do zakupu danego egzemplarza,mając jeszcze na oku kilka innych.
Co do silnika itp.Wnioskuję z tego że skoro pytasz jak to wszystko posprawdzać niezbyt znasz się na mechanice i samodzielnie wiele nie wskurasz.Powinieneś oglądać auto ze znajomym fachowcem.
Co najcześciej psujacych sie elementów na które warto zwrócic uwagę,to niech odpowiedzą koledzy z samarami.
pzdr i zycze przyjemnych zakupów Grzesiek
p.s. mógłbyś w kolejnych wypowiedziach się podpisywać a nie występować jako anonim,poniewaz to całkiem inaczej nastraja odpowiadajacyh(przynajmniej mnie)

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiek_Bialystok dnia 2003-04-02 15:09:14 ]

napiszę ci tak:
ostatnio byłem parę razy na giełdzie i oglądałem ogłoszenia i poniżej 3 tys. raczej nie znajdziesz furki wartej uwagi, chyba, że od razy nastawisz się na robienie "po swojemu" blachy albo silnika, zawieszenia.
powodzenia w poszukiwaniach, ja szukam 2107/05 około miesiąca i jeszcze ładnej nie znalazłem (no może jedną, ale za 4,5tys. nie kupię hehhe)

Będzie ciężko znaleźć takie auto!
Występujące w Polsce Samary 2108 są najczęściej w dość zaawansowanym wieku (ten właśnie model był głównie sprowadzany w latach 87-91). Od razu nastaw się raczej na skrzynię 4-biegową. Myślę, że za dobrze utrzymane (blacha) i sprawnie jeżdżące auto trzeba dać około 3000zł.
Krajnik .

Cytat:
2003-04-02 15:13:50, Lewy_lowicz pisze:
ja szukam 2107/05 około miesiąca i jeszcze ładnej nie znalazłem

Artur -> czyżbyś planował wymianę swojej Samrary, czy też chcesz mieć 2 ŁADne? Może to kombi, o którym kiedyś tam pisałem by Ciebie ew. zainteresowało (w zeszłym tyg. jeszcze je widziałem z ogłoszeniem na szybie, więc właściciel zapewne jest już wystarczająco "zmiękczony" )?

Byłem w ostatnią niedzielę na giełdzie w Balicach k Krakowa i były tam dwie Samarki. Pierwsza, którą widziałem z '89, kość słoniowa 150 kkm, stan średni... wersja standard. CENA 2800
Druga z '91, granatowa, stan dobry (lekka korozja przy tylnym nadkolu), wersja standard + LPG. CENA 4000.
Jak wychodziłem ten pierwszy stał, a drugi podpisywał umowę...
Pozdrawiam

Mario planuję zmianę, ale najpierw chcę kupić. później sprzedać, bo bez samochodu to jak bez nogi
co do kombi, wchodzi w grę jak najbardziej jak możesz to napisz coś więcej. gdzie? co i jak? jakoś nie dokładnie przeglądam forum chyba bo umknęło mi

na co zwrucić uwage przy kupnie samary Dziękuje za pomoć i dobre rady . Piotrek Stalowa Wola

Wydaje mi sie, ze stan blach jest najistotniejszy - podloga, tylna klapa, itp. Mam wrazenie, ze naprawa tych elementow wiaze sie z najwiekszymi wydatkamii i wlasnie karoseria jest najslabszym elementem Ladzianek, reszte nie jest juz chyba tak kosztowna, jak sie dowiadywalem uzywana skrzynia V - 500 zl. , silnik - 450, ale chyba najlepiej zeby wszystko bylo OK

Witam
Kwestia tego, ile chcesz dać
Ja mam w swojej nowe całe zawieszenie, nowy cały układ hamulcowy, nowy cały układ kierowniczy, bardzo dużo nowych innych części, zmieniony pasek rozrządu, blacharkę zrobioną i teraz zamierzam malować. Prowadzę całą dokumentację - kiedy i co zmieniam, mam papiery z badań technicznych. Jest w niej instalacja LPG. Jeśli chcesz, możemy się dogadać - zarejestruj się na forum, a będziesz miał dostęp do moich danych. Aha, części które wymieniłem posiadam - sporo z nich jest jeszcze w dobrym stanie, ale nie żałowałem kasy No i nie mało za nią chcę Rocznik '91