| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
LimaK Corolla E9 Warszawa | 2005-07-21 00:44:32 taki sam problem mial Karolek_A w swoim, ale on mial MPi. Ogólnie on problem rozwiązał sprzedając auto Ale nie o tym miałem. Zegary z obrotkiem beda pasowały, wszystko powinno dać sie podlączyć. Instrukcje podłączania napewno z kolei bedzie pamietał mobias, ktorzy zamieniał zegary na wersję z obrotkiem ![]() |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-07-21 08:05:15 Ja mam sedana gaźnikowca i zegary sa jak najbardziej z obrotomierzem i kontrolką paliwa
[ wiadomość edytowana przez: Wampun dnia 2005-07-21 08:06:05 ] |
LimaK Corolla E9 Warszawa | 2005-07-21 12:23:04 w moim gaznikowym LSie tesh nie bylo rezerwy, ale u mnie to i wskazówka paliwa nie dzialala normalnie Anyway, check engine jest tylko w MPi, ale zegary powinny byc uniwersalne! Kable do obrotka sa wyprowadzone ![]() |
akurnik HF MEMBER Był: Pony, Jest: Vec ... Grodzisk Mazowiecki | 2005-07-23 13:56:08 Ja również mam wersję gaźnikową i miałem bez obrotka. Kupiłem wersję z obrotkiem od MPI. W miejscu ssania nie ma żadnej innej kontrolki. Ale ja zrobiłem dziurkę wsadziłem żaróweczkę i jak włączam ssanie to pali mi się tylko obwódka kwadratowa kontrolki. W srodku jest pusto. Kontrolka check engine mam po prawej stronie a rezerwę po lewej ode tej lampki. I jest6 ok. Obrotomierz działa bez problemu. Kable są wyprowadzone.
Jednak podobny problem z prędkościomierzem mam i ja ale nie często. Więc narazie sobie to odpuszczam. |
akurnik HF MEMBER Był: Pony, Jest: Vec ... Grodzisk Mazowiecki | 2005-07-23 14:02:11 Jest tak. Rezerwa świeciła się po raz ostatni z 8 lat temu i przestała. Myślałem, że to żaróweczka ale niestety to coś więcej. Zerknąłem weięc do czujnika w baku którego nie odkręciłem i postanowiłem sobie darować. Trzeba zdjąć bak i rozwiercać a ja nie mam na to specjalnie ochoty bo i tak jeżdżę na gazie.
Oczywiście kontrolka rezerwy normalnie paliłaby się bez problemu i u Ciebie też nie powinno być z tym problemu. |
![]() bruner HF MEMBER Lublin | 2005-07-23 14:04:37 No wlasnie tylko ze u mnie w aktualnym liczniuku nie ma wogole takiej kotrollki i ciekawi mnie czy wyprowadzone sa odpowiednie kable do licznika. |
akurnik HF MEMBER Był: Pony, Jest: Vec ... Grodzisk Mazowiecki | 2005-07-23 14:11:54 No tutaj to nie jestem zorioentowany. Jaką masz wersję wypiosażenia? Ja mam GLS i u mnie to było. Ale wiesz co? Wydaje mi się, że jeśli są wyprowadzone kable do obrotomierza w każdym poniaku to i do rezerwy też powinno być. Tu chodzi po prostu o podączenie trzeciego kabelka. Najlepiej to wyjmij koło zapasowe, odkręć pokrywkę zakrywającą dostęp do czujnika. Tam masz plastikową złączkę. Rozłącz ją i sprawdź ile tam masz kabli. Jak są 3 to powinieneś mieć lampkę rezerwy. Jeden jest + drugi masa a trzeci to sygnał do lampki rezerwy. |
![]() bruner HF MEMBER Lublin | 2005-07-23 14:20:09 ok dzieki sprawdze ![]() |