Wlew paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak rozebrac wlew paliwa w mk7?? chce malowac tylny błotnik i musze wyciagnac klapke i ten plastik z uszczelka pod klapka tak zebym miał naokoło goła blache prosze powiedzcie jak to zrobic??

Ja się też podłącze do tematu.Czy zbiornik paliwa (MKV)jest w jednej całości z wlewem,czy mozna odłączyć tą rureczkę od zbiornika??(w końcu zabrałem się za przegnity wlew)

w mk V możesz odłączyć rurę wlewu od zbiornika, jest ona w niego tylko wsunięta, przynajmiej w moim dieslu...

Potwierdzam ,ostatnio wyciągałem zbiornik w moim i ta rura jest tylko na wcisk w zbiorniku ale jest dosyć głeboko wciśnieta nie wiem czy dasz rade wyciagnąc bez odkręcenia zbiornika.

a czy ktos wie jak jest z tym plastikie obok korka w mk 7?? czy da sie go wyciagnac?? jak sie otworzy klapke to zaraz pod nia jest czarny plastik ten do którego jest włozony korek. jak wyciagnac ten plastik?

Cytat:
2005-07-11 19:30:07, fryszard pisze:
a czy ktos wie jak jest z tym plastikie obok korka w mk 7?? czy da sie go wyciagnac?? jak sie otworzy klapke to zaraz pod nia jest czarny plastik ten do którego jest włozony korek. jak wyciagnac ten plastik?

przekrecic w ktoras strone

opisze wam to dzis

witam ponownie

wiec tak by klapke sciagnac wystarczy zrobic tak jak sie otwiera w i odchyla sie w prawo to przed pelnym otwarciem wsadcie reke z prawej strony pod klapke i zrobcie dzwignie dalej ja otwierajac wtedy wyskoczy

a co do plastiku to da sie go wyciagnac od strony wlewu on jest na dwoch klipsach po bokach wystarczy je podwazyć i wyskoczy

jak co pytajcie

dzisiaj sie z tym mordowałem i udało sie tak jak pisał mmmat jest on ana dwóch zatrzaskach, ja nie wyciagałem klapki tylko cały plastik, ale jak juz wyskoczyło lewe mocowanie obróciłem wlew o 90 stopni przeciwnie do ruchu wskazówek zegara i wyciagnołem od spodu, acha a wczesniej wyciagbnołem korek wlewu paliwa zeby nie blokował.