MotoNews.pl

Znowu centralny:/ e30

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no mam znowu problemasa z centralnym ale tym razem nawalil na maxa.tak nawalil ze od trony kierowcy drzwi otworzyc nie moglem nawet od wewnatrz- zblokowal sie caly mechanizm ze kombinekami nawet nie poszedl. rozebralem tapicere, okazalo sie ze ogoleni mechanizm zamka w drzwiach jest poluzowany.podokrecalem.mocno kombinerkami sie zaparlem i puscil. ale silownik tak srednio dziala...w zasadzie to nie dziala.dopiero jak zamykam kluczykiem to dziala, jak sie zblokowal to wogole kluczyk nie chodzil w zamku.aaale nie dziala mi zamek w drzwiach za kierowca i bagaznik. wydaje mi sie ze musi to byc powiazane. bagaznik zamyka cala prawa strone samochodu,ale zamykajac z pilota nie dziala.drzwi za kierowca sie zablokowaly, nie moge rygielka ruszyc w zadna strone no i i mam dylemat.centralka padla czy moze sam silownik master od strony kierowcy jest za wszystko odpowiedzialny?
jesli silownik...to ma ktos takie dwa sprawne?bo pasazera tez nie dziala.rocznik 89, czerwono bialy, spisalem numery...
pzdr i dzieki za wszelka pomoc
Anax

strasznie zamotałeś to wszystko ciężko się połapać może napisz po kolei co jest sprawne a co nie.

wiec po kolei.stan na teraz:
silownik od kierowcy sie nie otwiera za pomoca centralnego, kluczykiem dziala. centralny u pasazera za kierowca nie dziala wogole, nie da sie drzwi w zaden sposob otworzyc nawet ciagnac za rygielek.bagaznik sie nie zamyka przy pomocy pilota, natomiast normalnie przekrecajac kluczyk moge otworzyc i zamknac.i nawet cala lewa strona samochodu reaguje.
taki stan na teraz
jakies pomysly?
Anax

a jak zamykasz kluczykiem drzwi od kierowcy to wszystko się rygluje?

nie, rygluja sie tylko drzwi kierowcy, i wtedy moge zamknac drzwi od pasazera bo w innym wypadku odbijaja i znowu sie otwieraja
Anax