Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2005-07-12 16:23:15 Witam,
dyfer wyje niemiłosiernie - tylko czekać jego końca. Czy możę ktoś sie orientuje czy można do omy A 2,4 wkomponować dyfer od innej pojemności a jeśli tak to jakie sa tego konsekwence i na co trzeba zwrócić uwage przy nabywaniu używanego dyferencjału aby podpasować do swojej fury, A możę ktoś ma taki dyfer albo wie gdzie i za ile można takie cudo wychaczyć? Pozdro ![]() ![]() ![]() |
maristez Opel Omega B x20xev Żary | 2005-07-12 20:46:21 u mnie tez cos z tyłu zaczyna wyc... nie wiem czy to jakies łożysko czy dyfer... cos sie tam robi? moze jakis olej wymienia? |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2005-07-12 22:26:53 ja w swojej 2 litrówce juz wymieniłem ale najpierw znalazłem przyczyne wycia podczas wymiany poduszek tylnego zawieszenia. Okazało sie ze mam zatarty wał na frezie, jak go wzruszylismy to dyfer tak zacząl wyc ze nie dało sie jechac. dlatego wymieniłem. po 5 razach tyle razy wymieniałem a gośc sie wkurzał ten co mi sprzedał dyfer. trafiłem na idealny. Ale musze sie pochwalic w 3 godz mam wyjety i włożony nowy dyfer w aucie...
wiec trening czyni mistrza. A na co zwracać uwage najbardziej czy nie ma naim widocznych wycieków dobrze pogadac z gościem co sprzedaje zeby zajrzec do srodka i sprawdzic czy nie ma przegrzanych przekładni zębatych czy nie ma wżerów, czy nie ma wytartych zębów... jezeli dobrze nie sprwdzisz to napweno napracujesz sie niemiłosiernie... a co do pojemności napewno wszytskie mosty pasują tylko razem musisz wymieniać kompletami czyli skrzynia wał piasty pólosie a co do 2.4 silnika to sprwdziłem w Etce ze sa 2 rodzaje dyferów. wiec najlepiej szukać po symbolach który znajduje sie na dyferze pozdrawiam |
![]() CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2005-07-13 15:04:42 WojtGda no to chyba mam ten sam przypadek cos tam z tyłu hałasowało ale jak wymieniałem poduchy z tyłu to zaczełą się jazda teraz tak nagina że łeb puchnie.
Czyli przyczyna zlokalizowana ale co z usunięciem skutków? Przemogsm widze że pokusiłeś się o regenerację może masz jakieś namiary i czy Gość daje jakąś gwarancje bo jak czytam to wymiana na inny używany to równiez loteria. Pozdro i może coś jeszcze ktoś dopowie i podpowie ![]() ![]() ![]() |
![]() przemogsm Omega A caravan diam ... Ostrów wlkp | 2005-07-14 14:05:47 czy ci da gwarancje na cały most to chyba wątpie napewno gwarancja na wymienione części ale to czy jest dobrze wiadomo odrazu[ słychać] |
maristez Opel Omega B x20xev Żary | 2005-07-14 14:51:12 troche mysle sie znam na autach ale teraz moze głupie pytanie. czy w dyferku jest olej(chyba jest bo słysze cos o wyciekach) i czy on sie miesza z skrzyniowym... w mojej terenówce sie oddzielnie wlewa do mostów... w ciężarówach tez chyba... jak jest w omedze? moze go wymienic czasem? |