POMOCY :-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich serdecznie. Dzisiaj wlasnie sprzedalem swoja NUBIRE i w srode zakupuje BMW 528i z 96 roku. Full wersja. Powiem szczeze ze jestem w totalnym strachu bo auto wyglada jak nowe, przebieg niewielki a mimo to swiadomosc spalania tego samochodu i ewentualne usterki powoduja zaslabniecia. Niewiele wiem o tym typie BMW bo nigdy takim nie jezdzilem i nie wiem czego moge sie spodziewac. Totalny kosmos. Moze ktos z Was powiedzialby mi na co mam zwrocic uwage, czego pilnowac i co moze sie stac z tym samochodem zlego. Jade na poczatku sierpnia na urlop do Chorwacji z zona i dziecmi i niechcialbym obudzic sie z reka w nocniku. Prosze o pomoc co i jak z tym samochodem. No i szczere wypowiedzi na temat spalania bo jestem przeciwny zakladaniu gazu no ale...... Z gory dziekuje.

Hmm jeśłi auto było normalnie eksploatowane to nic się nie powinno niepokojącego dziać, wiadomo po kupnie proponowałbym zmienić olej, filtry dla świętego spokoju, a później cieszyć się jazdą bo BMW to super autko spalanie hmm może wynosić w granicy 13-15 l/100km, ale uważam że warto dopłacić do takiego komfortu jazdy. Polecam też skorzystanie z wyszukiwarki i poszukania danych na temat tego modelu, oraz przeanalizowanie wątku spalania był tu taki, każdy klubowicz wypowiadał się na temat spalania właśnie życzę udanego zakupu

Tutaj jest bardzo obszerny poradnik, tylko się nie przestrasz http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4367

Cytat:
2005-07-11 21:42:10, SZOTER pisze:
Powiem szczeze ze jestem w totalnym strachu bo auto wyglada jak nowe, przebieg niewielki a mimo to swiadomosc spalania tego samochodu i ewentualne usterki powoduja zaslabniecia.

strach przed samochodem ktory wyglada jak nowy?? ja bym sie bal kupic taki ktory wyglada na zajechany

jak masz slabnac przez samochod to daj sobie z nim spokoj bo napewno spali wiecej kilka litrow niz nubira nawet 2,0

http://www.realoem.com/bmw/select.do - tu masz ceny czesci do wszystkich bmw w dolarach ale po przeliczeniu mniejwecej ceny sie zgadzaja z polskimi

a najgorsze co moze sie stac z 528 wygladajaca jak nowa to jej kradziez bo jak mowisz ze taka idealna to raczej psuc sie nie powinna

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-07-11 22:40:30 ]