Czy jazda na benzynie szkodzi autu z instalacją LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie..mam LPG w samochodzie..BRC JUST..skończył mi sie gaz....i teraz zalałem cały bak benzynki...i na benzynce śmigam..czy bedzie to miało negatywne skutki dla instalacji gazowej, jak nie bedzie używana ok miesiaca ( w zbiornoiku nie ma gazu a ja na benzynce pośmigam troche) ..Nic sie znia nie stanie...nie zastygnie nic we wtryskiwaczach gazu itp ??? Do tej pory odpalałem na benzynie ...i jak sie slink nagrzał na gaz przelaczało sie automatycznie..teraz ustawilem opcje ,,benzyna'' czyli jak gdyby moduł gazowy i cały ten komputer , emulator itd sa w stanie spoczynku, tak ??

ale masz problem - poraszka!

Ja nie wiem odkad mam LPG (6 lat) to moze 5 razy za 20zl zalalem alternatywne paliwo (pb95)

pozdr

a jak jezdzisz na gazie nie boisz sie czy z instalacja benzynowa ci sie cos stanie ?? moze pogadaj z gazownikiem, zeby ci zrobil mieszana instalke wtedy autko najlepiej chodzi, + wzrost mocy o ok. 15% i spadek spalania o 30% koszty sa niewielkie...

nie moge z gościa gaz sie mu zastygnie

Witam. Możesz spokojnie jeździć na benzynie. Odwrotna sytuacja jest niewskazana.Pozdr.

Cytat:
2005-04-25 10:05:44, Duckling pisze:
a jak jezdzisz na gazie nie boisz sie czy z instalacja benzynowa ci sie cos stanie ?? moze pogadaj z gazownikiem, zeby ci zrobil mieszana instalke wtedy autko najlepiej chodzi, + wzrost mocy o ok. 15% i spadek spalania o 30% koszty sa niewielkie...

A z czego się bierze te 15% wzrostu mocy?
Chyba że w stosunku do samego LPG z ciasnym mikserem.