Stacje z Gazem przy A4 w strone Krakowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc LOBowcy.
Smigacie pewnie czasem autostrada A4 w kierunku Krakowa, i w zwiazku z tym moje pytanko: Gdzie sa stacje z Gazem przy owej drodze ? Smigalem tam wiele razy ale autem bez gazu i nie zwracalem uwagi czy jest gaz na stacjach. A ze zbiornik mam w kole to starcza mi na nieco ponad 200 km i nie chcial bym grzac na benie (a stacji przy A4 malo w sumie).
Dokladnie to smigam w Bieszczady - do Wetliny: mniam
Dzieki
Pozdrawiam
R.

pewnie na każdej szanującej sie stacji jest LPG

ps.na tej A4 to gazu jakoś wyjątkowo dużo sie przepala

pozdrawiam

Cytat:
2005-07-22 13:42:15, omegafan pisze:
pewnie na każdej szanującej sie stacji jest LPG

Jest tylko malutki problem. Na A4 od Gliwic do Wrocka (lub jak kto woli od Wrocka do Gliwic ) stacji prawie nie ma (w kazdym razie nie bylo w poprzednie wakacje). Pamietam, ze musielismy zjezdzac z autostrady, bo nie bylo gdzie zatankowac. Moze w tej chwili jest nieco lepiej. Mam nadzieje, ze jest lepiej, bo chyba bede musial sie w tamte strony znow przejechac.

Od Katowic na wschod sprawa juz wyglada dobrze, a stacji paliw jest bez liku.

A wlasnie! Na ktorych sposrod duzych sieci stacji paliw maja "dobry" (malo oszukany) gaz? Bo jak bede jechal wkrotce przez cala Polske to zapewne nie bede tankowal na malych, dziwnych stacyjkach.

...no wlasnie, to co mowi/pisze Tawtys - stacji tam jest malo. Jezdzilem tam co 2 tyg z Wroclawia do Krakowa (z jakies 2 - 3 lata temu) i pamietam tylko stacje (jadac od Wroclawia) przy zjezdzie na Opole i na dodatek nie wiem czy jest na niej gaz. Stad moje pytanko do Was!

P.s.
Jak zatankuje we Wrocku to potem wyglada na to, ze moze mi nie starczyc... (chyba ze pod Opolem jest gaz).
R.

Cytat:
2005-07-22 14:34:26, Romanguitar pisze:
Jak zatankuje we Wrocku to potem wyglada na to, ze moze mi nie starczyc... (chyba ze pod Opolem jest gaz). R.

Piszesz, ze na swoim zbiorniku robisz ponad 200km, to na moj gust z Wrocka spokojnie dojedzesz do Katowic. W moim przypadku bylo gorzej bo zatankowalem w Nowym Sączu, a gaz zaczal sie konczyc pomiedzy Opolem a Wroclawiem.

P.S. Ile Twoja Oma pali? Ja w zbiorniku (tez w kole) mieszcze ok. 38l i na trasie przejezdzam na tym ok. 350-360km.

wydaje mi sie ze do gliwic dojedziesz bez problemu tez mam zbiornik w kole i robie w trasie ponad 300 srednio 140/h .W gliwicach jest stacja BP gdzie zatankujesz gaz bez problemu po co szukac kolo opola jak to od Ciebie jest ze 100 km , pozniej zatankujesz sobie w krakowie

Raczj zadymy nie ma, jak zatankuje prz wyjezdzie na autostrade we wrocku, to tez powinenem dojechac do Katowic. tylko ze znajomymi jade i nie wiem czy nie zjedziemy w jakies kszaki do rodzinki znajomych (wtedy sie kilosow kilkanascie zrobi a na wiochach to nie wiem czy sa stacje)... Ale generalnie luz, na benie dojade jak cos! Ja mam zbiornik 46 litrow a wlazi mi 36 gazu (dalo by sie troche wiecej, co nie?), a po miescie mi pali 16 nawet (raczej tyle) a na trasie dopiero raz gablota jechalem (od ponad miesiaca mam ta Ome), takze dokladnie jeszcze nie znam samochodu i nie wiem ile pali... wole sie asekurowac!

P.s.
Czyli z dyszke Ci pali na trasie?

R.

Cytat:
2005-07-22 15:10:27, Romanguitar pisze:
P.s. Czyli z dyszke Ci pali na trasie? R.

No powiedzmy, ze 10,5l/100km. Na benzynie palila (jak jezdzilem) w trasie ok 8,5l/100km.

na razie do katowic bezporednio sie nie dostaniesz jak przez gliwice bo jeszcze nie otworzyli autostrady jezeli checesz zaoszczedzic swojego zawieszenia na plytach jedz objazdem np przez pyskowice - ja zawsze jezdze tamtedy ale zreszta mozesz wziasc mape i popatrzec jak bedzie lepiej , a jak chcesz rozruszac swoje amorki to rzniesz do konca a bp masz po prawej stronie

Taaaaakkkkk.... pamietam te plyty straszne, chyba skorzystam z objazdu

Dzieki.
R.

Cytat:
2005-07-22 16:31:49, Romanguitar pisze:
Taaaaakkkkk.... pamietam te plyty straszne, chyba skorzystam z objazdu Dzieki. R.

Plyty nie sa takie zle. Kiedys przez dlugi czas jezdzilem po nich busem co tydzien. Fajne!

tak ale jak jedzie przed toba emeryt to predkosc nie przekracza 30 km /h

Od Katowic ok 20km A4 po obu stronach autostrady,i nastepne na A4 dopiero w strone Krakowa 55km pusto i przed bramkami 3km i kolo bramek zjazdowychstacje po obu stronach autostrady.

Dzieki
R.