Osad na felgach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem komplecik felg aluminiowych i na 2 felgach jest troche osadu z klocków hamulcowych. Felgi maja skomplikowany wzór (pajęczynka) także ciężko sie dostać w zakamarki. Czy usune ten osad i brud na felgach myjka wysokociśnieniową .

Nie - sprawdzone.
u mnie koneiczny był płyn - nie pamietam nazwy koszt w makro 17 złotych.
4 razy leciała warstwa tego płynu i woda z myjki i fele w miare doczyscilem...

płyn do czyszczenia piekarników , sprawdzony działa w 100%

Ja polecam płyn do mysia silników K2 Arva... i do tego dobra szczoteczka... płym ok 10 zł i szczotka taka zwykła do zamiatania 2,50... będzie błysk.... kolega tak czyścił i very nice mu to wyszło

York, gdzie mozna dostac ten płyn?

ja w komisie myłem silniki i felgi płynem jakims delta force czy cos takiego, do mycia ulic i oznaczec drogowych, taki kwasik zracy troszq ale czyscil zajebiscie wsyztskie tapicerki itp mam go jeszcze ze 2 litry.. pamietam ze 25 litrow tego shitu kosztowalo 300zł... efekt powalajacy. psikasz tym płynem i spłukujesz wodą a to sie swieci tyle ze ja tego zawsze w rekawiczkach uzywalem

Hehe, z bębnów to jeszcze jest tego mało. Na tarczófkach to jest dopiero jazda. Felgi już po kilku kilometrach są czarne Hamowanie za to to dopiero przyjemnośc......Polecam płyn do felg Tutlewax*zółwik) do mycia felg i do kompletu szczoteczka do mycia butelek (wycior). Efekt gwarantowany;]

Cytat:
York, gdzie mozna dostac ten płyn?

Toki - w na każdej stacji benzynowej, chociaż tam pewnie przepłacisz kilka zł. Ale sklepy motoryzacyjne też to mają, no i oczywiście sklepy typu Nomi, Obi itd.

Kupiłem w motoryzacyjnym jakis środek do felg. Taki rózowy. I troche zeszło ale ogólnie to lipa. Użyje jakiegoś innego.

Ja używam takiego różowego płynu. Jestem z niego na maxa zadowolony. Ma jednak jedną wadę - jak się go używa powstaje taka jakby chmurka. Jak się wciągnie to gówno oddychając do płuc to 5 minut kaszlu murowane...

Cytat:
2005-07-11 20:21:13, czeczun pisze:
Ma jednak jedną wadę - jak się go używa powstaje taka jakby chmurka. Jak się wciągnie to gówno oddychając do płuc to 5 minut kaszlu murowane...

a faza jest czy nie ?