Lata mi tyłek .

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W mim słodkim Orionie zmieniłem tylne gumy (opony).
i teraz mi lata ja wpadne dzue lub przeszkode odłuzną (np. tory) to nmie przestawia.
na oprzednich gumkach tego nie było lub nie pamietam że było
ale zeby reklamowac musże najpiew sie upewnic zee to wina zawieszenia tylnego ?
co nalezy sprawdzić ?

[ wiadomość edytowana przez: fantaTA dnia 2005-07-14 16:40:01 ]

Cytat:
2005-07-14 16:23:52, fantaTA pisze:
W mim słodkim Orionie zmieniłem tylne gumy (opony). i teraz mi lata ja wpadne dzue lub przeszkode odłuzną (np. tory) to nmie przestawia. na oprzednich gumkach tego nie było lub nie pamietam że było ale zeby reklamowac musże najpiew sie upewnic zee to wina zawieszenia tylnego ? co nalezy sprawdzić ? [ wiadomość edytowana przez: fantaTA dnia 2005-07-14 16:40:01 ]

Przede wszystkim sprawdź tylne amortyzatory a w następnej kolejności wszystkie elementy gumowe lub gumowo-metalowe

tyle to i ja wiedziałem . ale co dokładne jest odpwoeidzialne za skoki w bok?

jak jeden amorek będzie bardziej wybity to właśnie taki efekt uzyskasz że będzie na jedną stronę tył zarzucać

ale u mnie lata na rózne strony ...
wiem ze mozna tak naoko sprawdzic czy to amortyzator .. trzba nacisnąc auto i obserwowac jak sie układa po .. ale co i jak to nie wiem . moze jakie podpowiedzi ?

moja znajoma tak latała po drodze po zmianie na letnie.
Sprawdziłem ciśnienie i miała ponad 3 wiec sprawdz czy tobie też tak nie doładowali

kurcze. zmieniam ta,m zawsze gumy i wszytsko było dobrze .. może rzeczywiście do nich jutro pojechac i od razu lekko warknąc .. moze wyminia na inne lepsze ?
ah te polskie drogi... same czarne chmury ...tu nawet janosik z rumcajsem nie pomoże

Cytat:
2005-07-14 23:25:15, fantaTA pisze:
ale u mnie lata na rózne strony ... wiem ze mozna tak naoko sprawdzic czy to amortyzator .. trzba nacisnąc auto i obserwowac jak sie układa po .. ale co i jak to nie wiem . moze jakie podpowiedzi ?

No jak masz oba wyrąbane to nie poznasz raczej po naciśnięciu a będzie wtedy latał na różne strony i może dobijać na większych nierównościach

czyli elementem odpwoedzialny,m za skoki moga byc amorki TAK ?
dobra ... zaraz se zejde na dół i se ponaciskam

z tym że u mnie nie skaczae jak piłka tylko sieprzestawia kawałek ..

[ wiadomość edytowana przez: fantaTA dnia 2005-07-14 23:40:28 ]

Na takie latanie np po wjechaniu w dziure wg mnie maja wplyw tuleje metalowo-gumowe w tylnej belce (odczucie jakby sie przestawial)