Malowanko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zabieram sie za przygotowanie ładnej do zmiany imagu i z tym chcialbym sie upenic jak to jest. do zdarcie wierzchniej pokrywy lakieru uzywamy grubozarnistego a pozniej cienko? czy moze odrazu jechac np.60-tką? do kiedy mozemy szlifowac zeby cynku z blach nie poździerac?

Tylko dlaczego chcesz zdzierac do blachy? Wystarczy zmatować stary lakier papierem 800. Coprawda lakiernikiem nie jestem, ale z tego co wiem, to jest jak napisałem.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

to byla by opcja gdybym zabardzo sie przyłożył z matowienia farby.

dołączam sie do tematu bo zaniedlugo malowanie malca planuje i wsumie niemam gdzie musial bym dawac do lakiernika a to jest droga inwestycja ,
I mam pytanie co sądzicie o elektrycznych pistoletach do malowania ???????bo są dosc niedrogie (moze by zainwestowac !????????)

up.......nikt niewie

powiem inaczej do tej pory szukalem pistoletów dysz itp. po farcie znalazłem mechanik-lakiernika kory po znajmomosci za pomalowanie auta przygotowanego chce 200 zł ( w tym wlasna farba) . auto na dzien dzisiejszy ma juz wybebeszone wszystkie punkty korozji i czekam na szlifierke oscylacyjna zeby ja zmatowic

2oozeta chyba duzo tak na moje oko ,ale w warsztacie renomowanym by wzilei z 1000zeta,ja sie wlasnie wybieram popatrzyc na ten pistolet elektryczny

Cytat:
2005-07-05 09:44:31, MUSEL pisze:
2oozeta chyba duzo tak na moje oko ,ale w warsztacie renomowanym by wzilei z 1000zeta,ja sie wlasnie wybieram popatrzyc na ten pistolet elektryczny

wlasnie chodzi o pomalowanie gotowego samochodu ,najwiecej kosztuje go przygotowanie samochodu do malowania gdy ta czesc odpada to juz cena spada z kazdym da sie dogadac ja uwazam to za okazje

Cytat:
2005-07-05 09:44:31, MUSEL pisze:

i jak z pistoletem?

hmm, bodajże na forum renowacja, ktos pisał,ze ten elektryczny to o kant d..y obić.

Cytat:
2005-07-08 23:47:05, Grzesiek pisze:
hmm, bodajże na forum renowacja, ktos pisał,ze ten elektryczny to o kant d..y obić.

z kasa bedzie prosciej , jesli glosniki beda gwarantowaly ladne brzmienie i odrazu potencjał na głosne skoczne melodie to jestem wstanie wyłożyc miedzy 100/szt.

Cytat:
2005-07-09 00:52:25, adam_p1 pisze:
z kasa bedzie prosciej , jesli glosniki beda gwarantowaly ladne brzmienie i odrazu potencjał na głosne skoczne melodie to jestem wstanie wyłożyc miedzy 100/szt.

cos tu sie popindoliło sorewicz.

malowac tanio samemu mozna tez odkurzaczem jak by ktos zapomnial

Malowanie odkurzaczem? Czyzby polegalo na tym iz rure odkurzacza wkladamy do wiadra z farba, a druga strone odkurzacza kierujemy w strone samochodu?
Tak serio to naczy to polega musi byc jakis pistolet chyba?
Podejzewam ze efekt nie jest powalajacy. Niewiem czy warto marnowac lakier na ta technike malowania. No chyba ze sie myle?

Odkurzaczem malowalem kiedys mieszkanie i efekt byl calkiem niezly, ale na malowanie samochodu bym sie nie odwazyl...

Ja mieszkanie malowalem takim kudlatym walkiem ale auta nie radze nim malowac (w pracy malowalem zuka takim walkiem z gabki nawet ladnie wyszlo).

Co do malowania to niedlugo bede musial odnowic powierzchnie lakiernicza mojej 5 ale narpiew musze pozbyc sie kwiatkow no i niewielkich ubytkow.
Ile orietacyjnie idzie lakieru na cale auto (2105)?

Cytat:
2005-07-10 21:09:05, kobi_9000 pisze:
Ja mieszkanie malowalem takim kudlatym walkiem ale auta nie radze nim malowac (w pracy malowalem zuka takim walkiem z gabki nawet ladnie wyszlo). Co do malowania to niedlugo bede musial odnowic powierzchnie lakiernicza mojej 5 ale narpiew musze pozbyc sie kwiatkow no i niewielkich ubytkow. Ile orietacyjnie idzie lakieru na cale auto (2105)?

200/300 zł bodajrze

sa specjalne pistolety do odkurzacza ale zawsze lepiej juz pozyczyc sprezarke i kupc sobie komplecik pistoletow za 90zl w OBI

witam pistoletu niekupilem z powodu jego braku w sklepie
a jesli chodzi o pistolety do kompresorów to mam i do malowania i do baranka i do konserwacji ,ale senk w tym ze niemam kompresora

Cytat:
2005-07-10 22:08:22, Ukasz pisze:
sa specjalne pistolety do odkurzacza ale zawsze lepiej juz pozyczyc sprezarke i kupc sobie komplecik pistoletow za 90zl w OBI

Tak jest taki pistolet ale nie do lakierów!!! Przecież to jest inna lepkość i reologia. Takim pistoletem uzyskasz taki rozkład średnic kropel że będzie zaciek na zacieku. Po za tym jak za pomocą tego urządzenia można modelować natrysk i strugę? Co do pistoletów za 90zł to jest to jakieś wyjście ale jakość wykonania ich jest FATALNA. Oprócz kompresora potrzebny jest reduktor i odwadniacz. Jeżeli jest to pistolet typu HP to kompresor musi mieć dużą wydajność i zbiornik. Dobry pistolet to niestety wydatek od kilkuset złotych. Do zaprawek jest inny do malowania dużych powierzchni inny a nawet do malowania pod "ostrym katem" inny.

[ wiadomość edytowana przez: Wergilius dnia 2005-07-10 22:57:25 ]