Rysunki...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma ktoś lepsze rysunki techniczne do siódemki niż te? link
Jak nie zjadę to użyje tych, jednak są takie sobie.

A tak w ogóle to chodzi mi o przerobienie tego autka na 3d Tak na szybko w pare godzin zrobilem zarys karoserii - link, ale narazie się wstrzymalem, bo robie inny model... jak skończę to pokażę.

Pozdrawiam!

nie narysowałeś belki drzwi i zarysu - tzn. że drzwi przedłużysz?

No na przedzie też przecież dziura jest, ale tak coś wrzuciłem dla przykładu, bo ludzie lubią linki i lubią obrazki... a tu 2 w 1

----
chodziło mi oczywiście, że normalnie jest dziura, a u mnie nie, o

[ wiadomość edytowana przez: meczo dnia 2005-07-27 01:16:25 ]

Trochę małe to zdjęcie więc nie widać

Wiesz aby z tego zrobić ładne 3d to trzeba bezwarunkowo zmienić linie dachu oraz wydłużyć przednie drzwi. Czeka cię dużo ręcznej roboty, ale jestem z tobą. Do odważnych świat należy, tylko nie wiem czy prawo nie stanie okoniem.

Nie zmienie żadnych linii bez rysunków

...i ciiii... jak powiem, to będziecie oceniać, narazie nie ma czego

Jakieg programu urzywasz do rysowania?
Mozesz też żucić okiem na wątek "dokumentacja techniczna" w TECHNICZNE

Cytat:
2005-07-27 09:12:07, dyku pisze:
Jakieg programu urzywasz do rysowania? Mozesz też żucić okiem na wątek "dokumentacja techniczna" w TECHNICZNE

Dyq - przepros się ze "Słowniczkiem ortograficznym" pleaseeee... To nie jest wstyd z niego korzystać; ja też czasami coś sprawdzam .

Cytat:
2005-07-27 14:51:24, Mariusznia pisze:
Dyq - przepros się ze "Słowniczkiem ortograficznym" pleaseeee...

Prawie spadłem z krzesła .

смешное очень смешное!!!!!!

[ wiadomość edytowana przez: dyku dnia 2005-07-27 17:01:00 ]

Dyku, temat rzeczywiście ten sam Ale ty podszedłeś do sprawy raczej bardziej technicznie... ja tam pod maske nie będę zaglądał Chciałem zrobić coś co by ładnie wyglądało po prostu... a krzywizny w ładzie i tak są b.łatwe do odzwierciedlenia... w porównaniu z nowszymi samochodami to sam wiesz

A grafikę 3d robię w programie Newtek Lightwave. A ty w jakimś autocadzie, czy gdzie?

Ja robie w Solid Edge całą konstrukcje, ale też mam problemy z dokumentacją.
Rysunków powinieneś poszukać w ksiąkach z serii łada, ja mam 2105 i są tam rysunki podobne do twoich.