Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jaceekn 125p Lublin | 2006-01-17 22:19:15 Wlasnie probuje zaadoptowac silnik poprzeczny 1.6 dohc z lancii delty do mojego df, uporalem sie juz ze smokiem oleju (wyprostowany), miske dałem od fiata 132, głowice tez od fiata tak,z e nie bede mial problemow z odwroconymi kolektorami.Znalazlem jednak na forum, ze przy przerobce silnika poprzecznego, pochylonego na podluzny bede mial problemy ze smarowaniem walkow rozrządu.W zwiazku z tym moze ktos mi wytlumaczy dlaczego??I jakie trzeba zrobic przerobki zeby wszystko bylo ok?? |
![]() Walezy Fiat 131, Subaru Imp ... Czyżowice | 2006-01-17 23:36:34 napisze tyle co zaslyszalem,tzn nie znam tego z autopsji. wydaje mi sie ze chodzi o to ze wiezyczki walkow rozrzadu maja na innych poziomach odplywy oleju do miski olejowej. jesli masz glowice z wiezyczkami od 132 to nie bedzie chyba problemu |
jaceekn 125p Lublin | 2006-01-18 17:01:29 oczywiscie podfreozwalem tloki pod zawory ssace.blok ogladalem tylko z grubsza ale porownywalem dosyc dokladnie obie glowice przykladalem nawet uszczelke pod głowice od argenty 1.6 do głowicy od lancii i wygladało na to ze wszystkie otwory sa w tych samych miejscach w obu glowicach. |