[127 by FSO mounted] PO 76245 - Stage I

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!

Jako, ze kilka osob zapodalo fotki z rzezb przy swoich bolidach, ja tez nie pozostane w tyle i wrzucam garsc efektow swojego wyjazdu na dzialeczke

To dopiero poczatek, bo auto choc stalo juz jakis czas, nie mialem nawet chwili, aby cos przy nim porobic. W majowy weekend przemoglem sie jednak i poszalalem ze szlifierka. Przy okazji dowiedzialem sie kilku ciekawych rzeczy o metodach stosowanych przez rodzimych "blacharzy"

Ten, ktory wczesniej robil remont auta blacharzem sie nie nazywal, nigdy nawet kolo niego nie lezal Za to na pewno nalezal do Stowarzyszenia Milosnikow Szpachli Jego rzezby opisze w nastepnych postach

Pozdr.

-----------------
http://plepleple.pl

jestem podwójnie widzący chyba, albo mam dejawu, bo gdzieś ten wątek już widziałem. Ino nazwę miał inną, nic o FSO w niej nie było
a serio, to widzę, że lubisz się dobrze bawić

-----------------

[ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2005-05-05 18:28:26 ]

el_cemendanto, jesteś z Poznania czy tylko te tablice?

a tak w miarę ładnie wyglądał na pierwszych zdjęciach , a na kolejnych to coraz gorzej. a na poważnie to życzę wytrwałości w pracy i oby efekty były lepsze od planów

Cytat:
2005-05-05 20:02:05, mati_lecha pisze:

Ja tam nie wiem, ale Komendant chyba jest z Wawki.
Jak ludzie wykorzystują pola służące do podania lokalizacji na jakieś dziwne zabawy, to się trudno domyślić .

El szpachli to tam niewiela raczej widać...Jak kolega kupił Corsę,a potem strzała dostał w odrzwia,to blachy trzeba było ze szpadlem szukać...
Powodzenia w odbudowie,bardzo lubię 127-ki

Cytat:
2005-05-05 20:02:05, mati_lecha pisze:

@ mati - Auto zostalo kupione w Poznaniu na Osiedlu Rusa. Ja mieszkam w Wawce. Sadzac po Twoim nicku, to chyba niedaleko Ciebie???

@ Kao - Na fotach tego nie widac,ale w nietorych miejscach grubosc szpachli dochodzila do 1.2 cm

Hehe!

Ale juz ja mu pokaze i szpachli na nim nie bedzie, co najwyzej do wygladzenia, a nie zastapienia jakiegos elementu

-----------------

Zarzucam dzisiaj nowa porcja fotek. Nie sa one bardzo aktualne, poniewaz auto jest jeszcze bardziej zdemolowane i wszytskie ogniska korozji zostaly zamalowane minia.
szczerze mowiac troche sie przerazilem, poniewaz lewe zakole jest bardzo ale to bardzo zgnile, tak samo jak podluznica w miejscu, gdzie wychodzi ze scianki grodziowej.
czy ten element jest dostepny w wolnym handlu???

pozdro

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

EDIT:

Bajdelej: Czy ktos ma jakies sugestie co do przesuniecia tylniego kola w zakolu?

auto jest proste, niczym nie uderzylem, jezdzilo tez ok nie tnac gum. Dodam tez, ze kolo w prawym zakolu jest bardziej schowane niz w lewym... o sso cho???

-----------------

Cytat:
2005-07-12 14:24:48, el_comendanto pisze:
[...] EDIT: Bajdelej: Czy ktos ma jakies sugestie co do przesuniecia tylniego kola w zakolu? auto jest proste, niczym nie uderzylem, jezdzilo tez ok nie tnac gum. Dodam tez, ze kolo w prawym zakolu jest bardziej schowane niz w lewym... o sso cho???

a czy felgi sa takie same?

Cytat:
2005-07-12 14:54:36, Jojo pisze:
a czy felgi sa takie same?

jak najbardziej.
problem ten wystepowal na roznych felgach, wlacznie z kapciem 205/60/13. wtedy to szpara miedzy zakolem od strony [blizej tylu] byla tak na palec. z lewej na dwa.

-----------------

Gdzieś czytałem lub słyszałem, że w Uno tak jest, że jedno koło tylne jest bardziej wystające i tak ma być . Może siódemy też tak mają?

Cytat:
2005-07-12 19:09:18, jacek_s pisze:
Gdzieś czytałem lub słyszałem, że w Uno tak jest, że jedno koło tylne jest bardziej wystające i tak ma być . Może siódemy też tak mają?

coooo? Zaraz chyba pódję sprawdzę, bo brzmi to nieprawdopodobnie

haha. dziadek kupil krzywe auto prosto z fabryki

ja wiem, ze renault 5 ze wzgledu na konstrukcje tylnego zawieszenia ma rozny rozstaw osi z lewej i prawej strony - gdzies żem o tym czytał

Cytat:
2005-07-12 22:58:39, Lafaar pisze:
ja wiem, ze renault 5 ze wzgledu na konstrukcje tylnego zawieszenia ma rozny rozstaw osi z lewej i prawej strony - gdzies żem o tym czytał

to zupełnie inny temat jest....

Sprawdź symetrie mocowania wachaczy do nadwozia na początek.

Później pomierz odległości (lewa prawa) od mocowania wachacza do nadwozia (tam jest po jednym poprzeczym wachaczu na strone) do np. piasty.
Jeśli i to wyjdzie symetryczne to...
pomierz odległości od mocownia tegoż samego wachacza i rantu błotnika nad kołem z lwej i prawej.
Cudów nie ma.

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: Marcin1608 dnia 2005-07-12 23:35:01 ]

troche sobie pluje w brode że nie miąłem aparatu przy sobie bo...

przed chwilą pod media markiem na górczewskiej stał właśnie Fiat 127p. nawet ładnie utrzymany, i faktycznie lewe tylne koło jest głębiej schowane od prawego, więc taki stan rzeczy może być najzwyklej na świecie prawidłowy

el_comendanto - co do blach to tylko chyba zostaje reczna robota
A wszystko da sie dorobic......