Jak powoli przyspieszam jest OK,ale jak natychmiastowo ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
to silnik zaczyna pracowac nie rowno i powoli wchodzi na obroty.Robi takie DRRDRRyyyy I w tym momencie zadymi na czarno. Co to moze byc?? Wina cewki??Czujnik przepustnicy??

Jutro pokombinuje chyba z przelozeniem cewki od 1,6 cvh efi . Czy czujnik przepustnicy jest taki sam w tych silnikach??

Prosze o wszelkie sugestie

P.S. Przestal dymic na niebiesko (przejechalem narazie 30 km wrACAJAC OD MECHANIKA) czyli byl wydech chyba zalany olejem.

Sprawdź charakterystykę TPSa. I cewki też.

TPS - czyli polozenia przepustnicy tak?? Jak to sprawdzic mam miernik taki za 50 zeta czarny - dam rade nim to zrobic??Co powinno wyjsc,jakie wyniki?? Przy cewce jednej mam nadlamany wypustek (gniazdo)gdzie podpina sie wtyczke, pekniecie idzie na ta wlasnie sciane - czy to moze miec wplyw??

UP
Ktos jeszcze cos sugeruje??

Sprawdz ten TPS, bo to wyglada jakby sie dlawil zbyt duza iloscia paliwa - chyba

moze sonda lambda??:>

Acha ,jeszcze jak chodzi na wolnych i mu nagle depne to sie przydlawi.

Toradek,jak sprawdzic ten czujnik zwyklym miernikiem i co powinno wyjsc??

u mnie jest podobnie, ale sie nie przydlawia tylko nim tak szarpie... ale odkrylem, ze mam walek rozrzadu wytarty no i sonda lambda chyba do wymiany, bo po jej odlaczeniu nie ma roznicy ( a moze i troche lepiej bez niej... )

No najpierw sprawdze ten czujnik (jeszcze nie wiem jak ) i wtedy cewke zaloze od 1,6 efi. Czy TPS z RS i efi 1,6 jest taki sam??

Oczywiscie to wszystko dzieje sie przy silniku RS bo teraz taki mam

Cytat:
2005-07-17 22:35:19, Seba pisze:
No najpierw sprawdze ten czujnik (jeszcze nie wiem jak ) i wtedy cewke zaloze od 1,6 efi. Czy TPS z RS i efi 1,6 jest taki sam?? Oczywiscie to wszystko dzieje sie przy silniku RS bo teraz taki mam

Nie jest taki sam. Tzn. podłączenie inne. A sposób sprawdzania znajdziesz w wielokrotnie cytowanym przeze mnie poście "Dla RSiaków" Poszukaj na forum.

Zalozylem cewke od 1,6 efi i po przejechaniu kawalka widze,ze jest ok.Pojezdze tak troche i zobacze jak bedzie ,a jesli ok to kupie nowe kable WN bo te od 1,6 maja wysokie(dlugie) fajki i nie ma szans zalozyc pokrywki.