Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Gangster FSO 125 Polanica | 2005-07-10 17:34:10 Witam. Mam problem z uruchomieniem układu zapłonowego z argenty. Mam sterownik, orginalną
wiązkę instalacji, łapacz impulsów na kole pasowym, i cewkę. Podejrzewam że uszkodzony jest łapacz impulsów ale nie wiem też jak ma być podłączona instalacja. Oprócz wtyczki do łapacza impulsów której kable są ekranowane jest też druga identyczna która wychodzi z wiązki prowadzącej do cewki zapłonowej. Nie wiem co ma być podłączone pod tą wtyczke. Poza tym z jednego z kabli od cewki wyprowadzone jest odgałęzienie. Podejrzewam że to zasilanie ze stacyjki. Jest jeszcze czarny kabel masowy i brązowy ktory ma urwaną końcówkę. Też nie wiem do czego go podłączyć. Jeżeli ktoś ma taki układ zapłonowy u siebie to byłbym wdzięczny gdyby zajrzał pod maskę i odpisał. Pozdrawiam i dzięki. |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2005-07-10 23:11:39 Polemizowałbym na temat czytania zębów na kole zamachowym ![]() |
![]() Gangster FSO 125 Polanica | 2005-07-11 19:31:10 Dzięki za odpowiedź. Tego się obawiałem. W programie Workshop znalazłem podobne układy zapłonowe jak w argencie tyle że z cromy. Sa taki ktore mają jedynie łapacz impulsów na kole pasowym i są takie które mają dodatkowo czujnik prędkości obrotowej.Liczyłem ze argenta ma ten pierwszy układ. W takim razie rozumiem że żeby to działało potrzebuje jeszcze odpowiednie koło zamachowe, nieszczęsny czujnik i blachę między blok i skrzynie z otworem montażowym czujnika. |
![]() kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2005-07-12 03:02:41
czujnik montowany jest w kolnierz skrzyni, nie w blache miedzy skrzynie a silnik. |
![]() Gangster FSO 125 Polanica | 2005-07-12 22:38:59 Więc skoro montowany jest w kołnież skrzyni to automatic ma chyba rację że czyta zęby na kole zamachowym. Trochę mnie podłamaliście. Mam skrzynię z fiata 132. A myślałem że montaż tego układu zapłonowego do silnika gaźnikowego będzie prosty. Teraz będę musiał powoli kompletować brakujące elementy. Pozdrawiam. |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2005-07-12 23:21:17 Wszystko da się zrobić. Kupujesz czujnik za bodaj 90 zeta, robisz w odpowiednim miejscu otwór w obudowie skrzyni i gotowe. W prezentowanym poniżej przykładzie tak własnie zrobiliśmy i samochód działał ![]() ![]() ![]() Powodzenia. [ wiadomość edytowana przez: -SerU- dnia 2005-07-12 23:23:09 ] |
![]() Gangster FSO 125 Polanica | 2005-07-13 22:12:36 Cześć. Teraz to mi humor poprawiłeś. Więc nie jest tak źle. Ale mam jeszcze pytania. Czy ten czujnik kosztuje 90zł w sklepie
i czy jest to element konkretnie do argenty czy może do jakiegoś innego auta? Zostaje też problem koła zamachowego. Będę musiał je zmienić? |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2005-07-13 22:50:09 Czujnik od Argenty i innych fiatopodobnych-weź ten z koła pasowego i jedź do sklepu-są takie same i podpasują Ci drugi ![]() Co do koła to niestety będziesz je musiał wymienić. Nie jesteś jednak na przegranej pozycji bo jeśli mnie pamięć nie myli to powinienem gdzieś mieć zamach z wtryskowca ![]() ![]() |
![]() kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2005-07-13 23:42:28 a tak miedzy nami- co chcesz uzyskac montujac digiplexa? |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2005-07-13 23:49:30
He he. No właśnie. Od tego pytania powinien się zacząć ten temat ![]() |
![]() Gangster FSO 125 Polanica | 2005-07-14 22:22:29 Powód dla którego bawię się w digiplexa jest bardzo prosty. Myślałem jak zwiększyć moc silnika.
Turbo będzie kłopotliwe biorąc pod uwagę że mam instalację LPG pierwszej generacji. Gaźniki odpadają bo stracę elastyczność przy niskich obrotach. Wybór padł więc na wtrysk z argenty. Skompletowałem więc wszystko co potrzebne do przeróbki na wtrysk. Brakowało mi tylko pompy paliwa. Ale okazuje sie że jednak nie mam wszystkiego. Układ zapłonowy jest niezależny od wtrysku i ma mniej elementów. Dlatego poszedł na pierwszy ogień. Teraz jednak będę musiał to odłożyć ze względu na dodatkowe koszty. Wyjazd na wakacje jest ważniejszy. |
![]() kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2005-07-14 23:59:00
jak sam zauwazylem uklad zaplonowy jest niezalezny od wtrysku, wiec nie widze powodu by go zmieniac (no, chyba zemasz aparat na bloku i nie dysponmujesz/nie chce Ci sie/nie potrafisz przerobic aparatu tak, by pasowal na glowice. Ja osobiscie digiplexa nie lubie za to ze jest nieregulowalny (pomijam mozliwosc ptrzesuniecia czujnika przy kole pasowym) i cholernie wkurzajacy jesli cos zaczyna dzialac nie tak jak powinno- okablowanie lubi sprawiac niespodzianki, kopulka i palec trudno dostepne i drogi itp. Ale jak lubisz to sie baw ![]() |