Użytkownicy 1,4i wielowtrysk łączcie się :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam prośbe żeby w tym temacie wpisywali się forumowicze którzy majątan silnik co ja - skąd niekąd rzadki w występowaniu w przyrodzie tj. 1,4i 8V wielopunktowy wtrysk oznaczne mojego to F4B.

Za niedługo zamierzam zakładać gaz do tego ustrojstwa, ma ktoś z Was jakieś doświadczenie z gazem w tym silniku?
Aha szukam także jakiś świec (już pod gaz) jakie polecacie do tego sprzęta. Zastanawiam się nad Championami, ale widzę że większość uważa tylko Motorcrafty, chodzi mi też głównie o oznaczenia świec razem z producentem

Z góry dzięki za pomoc

mam takie autko ale instalacja była zakładana w Holandii bo stamtąd właśnie autko pochodzi(instalacja Landi Renzo II generacji), jeździ się normalnie ale za mniejszą cenę pali około 10l lpg teraz mam jakiś problem z zapalaniem rano ale do tej pory extra bo zapala na pb automatycznie nic nie trzeba grzebać. Pozdrawim

Siemka mam taki silniczek jak ty ale gaz miałem załorzony trzy lata temu z komputerem i mi pali 10.5 l Lpg na setke

Cytat:
2005-07-14 16:02:24, RGS pisze:
mam takie autko ale instalacja była zakładana w Holandii bo stamtąd właśnie autko pochodzi(instalacja Landi Renzo II generacji), jeździ się normalnie ale za mniejszą cenę pali około 10l lpg teraz mam jakiś problem z zapalaniem rano ale do tej pory extra bo zapala na pb automatycznie nic nie trzeba grzebać. Pozdrawim

no na ogol zapala sie na pb a dopiero pozniej lpg sie wlacza wiec zadna hameryka

tesh mam ten silnik i LPG ale mi 10 to owszem pali ale w trasie, po mieście zimą nawet 20 potrafi, świece - mam NGK i dają rade!

Witam! Mam takowe autko 95r kombi 1,4 wielopunkt, pali mi około 12l w mieście gaz mam założony do zwykłego gaźnikowca czasem strzeli ale jest ok. szukam wtrysku benzynki do niego jeśli ktoś ma niech da znać

Świece NGK całkiem przyzwoity sprzęt... też mam takie, dziwna rzecz wszyscy piszą że 1,4 pali Bóg wie ile a mój Tatko ma też essiego 1,4 i w 7l pb miesci się bez problemu, jechałem nim ostatnio z Wrocławia do Oświęcimia autostrada(do Gliwic) 130-140km/h i 7l/100km! ja swojego nie sprawdzałem na pb ale kiedyś z ciekawości to zrobię...