1.4 gaz Mk VII problemy z zapalaniem rano

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój essi upodabnia się do właściciela i nie chce mu się rano palić
pomóżcie..
nadmienie że stało się to dwa dni temu jak przeciągałem przewody pod tylne głośniki i zdejmowałem prawy przedni boczek przy nadkolu chyba tam gdzie znajduje się komp od silnika, taka skrzyneczka wymieniłem świece ale to nie to! rano musze dość długo cheblować żeby w końcu łaskawie zatrybił...HELP

Dzięki za zainteresowanie... ale to chyba cuś z przekaźnikami bo jak przekręcam kluczyk to słyszę pompkę jakiś przekaźnik i tykający przekaźnik od instalacji gazowej tak jakby nie mogła się zdecydować, po ręcznym przejściu na pb odpalił od strzału, nadmienie że wcześniej przełącznik był tylko w pozycji gaz.

A na czym odpalasz??Na gazie czy Pb???Ja próbowałem swojego odpalić na gazie jak był zimny.Odpalił ale bar4dzo cięzko.Jaka instalke masz???Może ty wina sterowania centralki gazu???

Komp i owszem w prawym nadkolu, ale nie tylko. A tykający przekaźnik od LPG nie jest dobrym objawem.

....a może to bomba tyka ......... A tak powaznie to podjedź do gazownika co tobie to ustrojstwo montował.Centralka może załanczać-rozłanczać nie mogąc się ustawić na odpowiednie zasilanie i dlatego nie chce zagrać(maybe )

Ten co to instalował to w Holandii mieszka bo stamtąd autko, a instalka to Landi Renzo, swoją drogą pod maską jest przekaźnik od lpg i ma wypiety kabelek hmm... żebym jeszcze wiedział od czego to konkretnie.

To musisz podać typ instalki. Swoją drogą dziwne, że Holender zaintalował Landi, oni mają swoje debeściarskie instalki.

dziwne, autor tematu "nie chce palić" też ma 1,4 i podobny problem i podobne objawy ale jednak nie ma lpg! więc już sam zgłupiałem.
Wilku ty masz jakieś doświadczenia z instalacją elektryczną w 1,4 to może przedstaw swoją wizję problemu (tak gdzieś wyczytałem...)

Wizje miewam jak nadużyję weglowodorów aromatycznych Spisz choć oznaczenia z reduktora LPG. Coś pokombinujemy.

ok nawet spiszę model instalki bo jest naklejka pod maską kto ją montował i gdzie..

Oki.

ok jest naklejka pod maską :
typespecifik-euru 0001 918844
verdamper-eurogas utrecht elektron e3 67r 0050663 euro 618

coś tam jeszcze było o lambdzie i takie tam

To takie tam też może być ważne. Napisz wszystko.

nie ma tam nic ważnego tak mi się wydaje lambda = 1 4000 jakoś tak
mnie się wydaje że to coś takiego:
http://www.landi-renzo.com.pl/strona_glowna/produkty/3lpg/3lpg.htm

Czyli ten link?

Oki, to pomyślę. Jak odparuję, bo dziś wyjątkowo biomed niekorzystny

Dzięki ci dobry... wilku za chęci

Chęci zawsze są... Jakoś genetycznie. Tylko czasem czasu brak