Gdzie znajduje się ten silnik od nawiewu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj drugi raz włączyłem dmuchawę i nawiew nie ruszył. Ale mocne uderzenie powyżej środkowych nawiewów pomogło. Jeśli więc ten silnik znajduje się gdzieś pod deską rozdzielczą, to rzeczywiście winę za brak urucomienia dmuchawy po jej włączeniu mogą ponosić zużyte szczotki. Jeśli natomiast jest on tam, gdzie myślę, że jest, czyli raczej pod podszybiem, to stuknięcie w miejscu, w którym stuknąłem nie powinno raczej zostać "odczute" przez ten silnik, a w takim układzie winę za brak uruchomienia dmuchawy po jej włączeniu ponosi jakiś kiepsko kontaktujący kabelek od panela dmuchawy, czy cuś takiego. Co Wy na taki tok rozumowania?

od komory silnika !! w tej przegrodzie tam gdzie jest aku , pod plastikiem mniej więcej na środku

Wszystko sie zgadza wentylatory masz pod podszybiem za taka plastikowa zaslepka!!!gdzies ci niełaczy przy właczniku zdejmij deske ta i tam masz cała wiazke przewodow!!!!

Cytat:
2005-07-14 21:04:57, mss pisze:
od komory silnika !! w tej przegrodzie tam gdzie jest aku , pod plastikiem mniej więcej na środku

Czyli od deski rozdzielczej, w którą przyłożyłem ręką (nie aż tak mocno) oddziela go blacha znajdująca się pomiędzy komorą silnika i kabiną. A więc chyba nie mógł "odczuć" skutków tego przyłożenia, zatem jutro mechanikowi powiem, aby sprawdził jeszcze raz kabelki...