MotoNews.pl

Wentylator klimatyzacji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie !!!

Czy może nie wiecie gdzie można kupić sam silniczek od wentylatora chłodnicy klimatyzacji ?? Stary zatar się albo magnesy się rozpadły i robi takie obciążenie że bezpiecznik 30A wytrzymuje 10 sekund. Rok przejeżdziłem na wenylatoze od chłodnicy od golfa (wystarczyło obciąć ramie) ale wczoraj zauważyłem że znowu zaczyna się grzać bezpiecznik

Jak się oriętowałem poniżej 400 zł wenylatora nie kupi

Ja bym w 2 kolejności szukał na szrotach...Czasami sie trafi walony w "tyłek" esperak z Niemiec z klimą.

Rozgladałem się ale na tych o których wiem w okolicach warszawy znalazłem aż 2 szt. i nie było co z nich już wymontowywać

Magik,ja kupiłem na Strażackiej za 150 zeta.Nówka kosztuje 350

Ja mam jakis wentylator. Jeden caly a drugi rozwalony - ale silnik w nim jest chyba OK.
Tylko myli mnie pojecie
Cytat:
wentylatora chłodnicy klimatyzacji

Tak ogolnie jest chyba tylko jeden wentylator. A moze mi sie cos porabalo. Dawno nie zagladalem pod maske
Tak wiec cos mam- ale nie wiem do konca co.
Zapodaj jakis rys.

Cytat:
2005-08-04 10:11:47, Hornblower pisze:
Tak ogolnie jest chyba tylko jeden wentylator. A moze mi sie cos porabalo.

Jest dokladnei tak jak mowisz.... znaczy porabalo Ci sie
Na skraplaczu tez jest wentylator

żeby zobaczyć wentylator klimatyzacji,trzeba wetknąć ryja pod przedni zderzak,a wentylator chłodnicy ryja pod maskę

Hmmm... nie pozostaje mi nic inego jak tylko wetknac ryja pod zderzak i porownac z tym co lezy na polce.
Dam znac jak rozpoznam sytuacje - ale nie wczesniej niz w poniedzialek bo jutro mam normalnie urlopa