MotoNews.pl

Co sądzicie o tym zestawie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siema

Chcę zrobić nagłośnienie w moim samochodzie, co powiecie na taki zestaw:
Tył:
Wzmacniacz:
JBL GTO 301.1
Skrzynia bass reflex:
Hertz ES 300.2

Przód:
Wzmacniacz:
używany Alpine 3527 S
Zestaw Głośników (2 midbass + 2tweetery + zwrotnice):
HERTZ DSK 130
lub
JBL GTO 506Ce

Proszę Pomóżcie

na przodzie zostaw Hertze... ale ja bym sie zastanowil nad DSK 165... Wydaje mi sie ze ladnie bedzie to gralo

a co to za samochod bo to tez wazne

Voy
DSK 165 odpada, bo chciałem zostawić głośniki w orginalnych miejscach montażowych, a z przodu mam miejsca na 130mm

arsen
Jest to Mazda 626 GD Hatchback duże bydle

duze duze ale ładnie wyciszone

ja obstawiałbym przede wszystkim zeby wszystko było 1 firmy i o współmiernych wartosciach przod zrob tak zeby nic ponad srenie -nizsze nie wychodziło a tył ładnie zbasuj(tam czasem nie ma kieszeni na głosniki w tylnich drzwiach??) co do tej skrzyni sie zastanawiam bo przeciez połka ja bedzie mocno tłumiła?? no ale ja sie za bardzo nie znam ja tylko łady nagłasniam

W tylnich drzwiach nie ma kieszeni na bassy, ale przy tylnich słupkach są Skrzyni na pewno nie będzie tłumiło, bo przecież bass ma bardzo długą falę Dzięki za odp

ale na tem bas polega aby btl stlumiony a nie lupal twardo i glosno... jego ma byc bardziej czuc niz slychac...

Cytat:
2005-07-14 00:26:00, Boost pisze:
Siema Chcę zrobić nagłośnienie w moim samochodzie, co powiecie na taki zestaw: Tył: Wzmacniacz: JBL GTO 301.1 Skrzynia bass reflex: Hertz ES 300.2 Przód: Wzmacniacz: używany Alpine 3527 S Zestaw Głośników (2 midbass + 2tweetery + zwrotnice): HERTZ DSK 130 lub JBL GTO 506Ce Proszę Pomóżcie

Ten zestaw jest już kupiony, czy dopiero w zamiarach ?

W zamiarach, czemu pytasz?

Bo osobiście wzmacniacze jbl'a, czy też stare Alpine bym sobie odpuścił. Za około 1000 zł można kupić nowy, średniej klasy wzmacniacz i będzie z gwarancją.

Cytat:
2005-07-16 07:17:45, Bolls_no1 pisze:
Bo osobiście wzmacniacze jbl'a, czy też stare Alpine bym sobie odpuścił. Za około 1000 zł można kupić nowy, średniej klasy wzmacniacz i będzie z gwarancją.

A co byś konkretnie proponował? Jaka marka jaki model?

Cytat:
2005-07-16 12:57:49, Boost pisze:
A co byś konkretnie proponował? Jaka marka jaki model?

Może być Xetec, Hertz, Dimension, DLS, Morel, Audison (mam na myśli prodeucentów wzmacniaczy i głośników) i jeszcze pare firm. Konkretów nie podam gdyż w większości to są bardzo subiektywne opinie. Mi się podoba zestaw X, a komuś innemu będzie pasował Y lub Z. Życie uczy tego, ze najlepiej wybrać to, co się samemu sobie podoba a nie innej osobie. Inaczej zawsze będziemy szukać ... nie wiadomo czego. Warto się pomęczyć i posłuchać różnych zestawów i wybrać najlepiej brzmiący (wg własnego zdania). Z doświadczenia wiem, że sugerowane zestawy są dobre tylko przez jakiś czas, a później następuje etap poszukiwań nowego brzmienia. Naprawdę warto się wysilić i poszukać brzmienia , które się podoba. Wtedy znika problem kolejnej zmiany sprzętu i zaoszczędzisz wydane pieniądze. Naprawdę warto jest uzbroić się w cierpliwość i wyszukać to co najbardziej się podoba.

[ wiadomość edytowana przez: Bolls_no1 dnia 2005-07-16 20:41:20 ]

Cytat:
2005-07-16 20:35:02, Bolls_no1 pisze:
Może być Xetec, Hertz, Dimension, DLS, Morel, Audison (mam na myśli prodeucentów wzmacniaczy i głośników) i jeszcze pare firm. Konkretów nie podam gdyż w większości to są bardzo subiektywne opinie. Mi się podoba zestaw X, a komuś innemu będzie pasował Y lub Z. Życie uczy tego, ze najlepiej wybrać to, co się samemu sobie podoba a nie innej osobie. Inaczej zawsze będziemy szukać ... nie wiadomo czego. Warto się pomęczyć i posłuchać różnych zestawów i wybrać najlepiej brzmiący (wg własnego zdania). Z doświadczenia wiem, że sugerowane zestawy są dobre tylko przez jakiś czas, a później następuje etap poszukiwań nowego brzmienia. Naprawdę warto się wysilić i poszukać brzmienia , które się podoba. Wtedy znika problem kolejnej zmiany sprzętu i zaoszczędzisz wydane pieniądze. Naprawdę warto jest uzbroić się w cierpliwość i wyszukać to co najbardziej się podoba. [ wiadomość edytowana przez: Bolls_no1 dnia 2005-07-16 20:41:20 ]

Hmm. no tak, ale są tak zwani "eksperci pasjonaci", w tej dziedzinie, którzy wiedzą np. że wzmacniacze firmy x mają dobry stosunek ceny do jakości, nie zniekształcają dźwieku i mają moc taką jak napisana na etykietce

Pisałeś, że wzmacniacze Jbl'a byś odżucił, czemu?

[ wiadomość edytowana przez: Boost dnia 2005-07-16 22:55:45 ]

Cytat:
2005-07-16 22:53:57, Boost pisze:
Pisałeś, że wzmacniacze Jbl'a byś odżucił, czemu?

Bo nie odpowiada mi ich brzmienie, mają słabą kontrolę głośnika. To nie są wzmacniacze na których można zbudować dobrze brzmiący zestaw.