MotoNews.pl

Jak podłaczyć alarm do centralnego w E-36 z 96r POMOCY !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Prosze o pomoc
Nie moge sobie dac z tym rady
Gdzie jest ten moduł wogole??
ja znalazlem takie pod schowkiem z trzema kostaki czarna duza i dwiema mniejszymy zielona i żółtą niby w żółtej sa jakies impulsy ael nie wiem jak to podłaczyć
PROSZE O POMOC

użyj wyszukiwarki. znajdziesz tam wszystko

skoro uważasz że tego nie ma czego szukasz odblokowuje temat

słabo kolego szukasz a przecież kto szuka nie błądzi zobaczTUTAJ

Czytalem to ale nie wiem nadal ktory to sterownik
Pod schowkiem sa 3 jakies moduły i jeszcze do tego ABS.
2 mniejsze czarne z duzymi kostkami i jeden wiekszy tez czarny z trzema kostkami z przodu widocznymi i jedna z tyłu ktora widac jak wyciagniemy ten moduł. Własnie w tym sa kostki zielona żółta i czarna. do żołtej dochadza impulsy z drzwi ale to jest jakos dziwnie rozwiazane, bo raz na jednym przewodzie jest staly + raz na drugim jest + , podawanie impulsow nic nie powoduje.
Czy moze ktos mi powiedziec czy to ten moduł czy moze jakis inny??
Bo na nim nie ma nic napisane ZV-Modul ani nic takiego.
Z Gory Dziekuje
Pozdrawiam

Ja nie wiem czy Ci pomogę, bo mam E36 z 93r i mogło tam być inaczej. Sam sobie montowałem alarm i się udało. Śmiga do dnia dzisiejszego. Jeżeli nie łapiesz się w kabelkach, lutownicy itp, itd, to daj sobie spokój i jedź do jakiegoś warsztatu.
Jeśli chodzi o moduł, to w moim roczniku jest obok modułu ABS, a dokładnie z prawej jego strony patrząc tak jak na schowek. A zresztą podawałem już adres stronki. Może zdjęcia mało fachowe, ale troszkę można się zorientować, co i jak.

Moja stronka

Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: vicia dnia 2005-07-18 13:42:48 ]

Dzieki za podanie adresu stronki
Ale wydaje mi sie ze u mnie nie na takiej centralki
Ona znajduje sie pod schowkiem i jest po prawej stronie od ABS-u??
A ABS jest tak pionowo zamontowany blisko slupka a po jego lewej sa inne moduly??
Pozdrawiam

moduł centralnego zamka a zarazem podświetlenia kabiny jest czarny i ma dwie kostki czarną i białą. Jest przykręcony pod schowkiem jako drugi. po prawej stronie. Także jeden musisz wykrecić zeby sie do niego dostac.
Na jutro moge pstryknąc fote mojego bo leżyu popsuty (szwankował mi i nie potrafiłem dojść do ładu z centralnym ponad 5m-cy hi hi)

Jak mozesz to zrob fotke, dzieki z gory.
Moze ktos by mial fotke jak to wyglada w samochodzie na tle reszty tych modułów??
Pozdrawaim

Ja tez spróbuje zrobic fotki tego co mam pod schowkiem to moze ktos rzuci okiem i mi podpowie co gdzie jest i jak sie do tego zabrac
Pozdrowki

Nie ma u mnie taiej centralki wogole.
Po prawej stronie ABS-u wogole nie ma zadnej elektroniki.
Nie jest dobrze

A sprawdzał ktoś w wątku "spis części) ja nie znam angielskiego za komuny był rosyjski