MotoNews.pl

Polonez Beta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Widziałem takiego Poloneza na jednym pogrzebia-pomyślałę, że to samoróbka, widziałem na innym pogrzebie w innym mieście i zastanawiam się skąd się wzięło to auto i gdzie je produkowano (Nysa, Warszawa?)

Wiecie coś na ten temat?
POLONEZ BETA:

Mi się w nich podobają tylne lampy... a kupić można było chyba w salonie na zamówienie...

Gdyby nie pierwotne przeznaczenie aut, to powiem że wersja zbudowana na trucku 4 drzwiowym i 5 miejscowym byłaby zarąbistym kombi, gdzieś tu na forum były nawet jego zdjecia.

Proszę bardzo - strona producenta.
A tu wielkie kombi:

A czy nie chodzi przypadkiem o firmę BELLA miast Beta, która robi tego typu nadwozia do różnych samochodów?

"Pojazdy pogrzebowe są także produkowane na bazie samochodów Polonez - Truck, modele ST (2-osobowy, 2-drzwiowy), DC (5-osobowy, 2-drzwiowy) oraz ROY (5-osobowy, 4-drzwiowy)."-czyli to jednak na bazie trucka.
Tak chodziło mi o firmę BELLA, tylko ten pogrzeb widziałem jakiś czas temu...

Mieli takiego 5-d w zakł. pogrz. na Grochowskiej ale znikł. W czwartek mojego stryjaw ostatnią drogę powiózł taki 2-d. Bella dość dużo tego robiła i fajnie wyglądają. Mogli by zrobić trochę takich vanów 8-osobowych ale pewnie byłby kłopot z homologacją.