Woski samochodowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegoś już czasu zastanawiam się czy zakupienie wosku koloryzującego ma jakiś sens. Oczywiście nie mam na myśli jakiegoś tam drogiego "T-Cuta" czy innego ustrojstwa. Widziałem ostatnio w marketach i sklepach motoryzacyjnych koloryzujący wosk w paście. Kosztuje tyle samo co bezbarwny. Czy ktoś już tego używał i może podzielić się swoimi refleksjami na ten temat? Warto to kupić i czy w jakiś sposób taki wosk "odświeża" lakier??

nie kupuj tego gowna.
jak chcez popolerowac i masz duzo czasu, kup paste tempo - ze 2 tubki po 7 zeta.
Ona dosc ladnie poleruje drobne ryski itp.

polecam tez plastmall (czerwona butelka, kolo 10 zl).
z koloryzujacych po jakims czasie w rysach wychodzi bialy nalot.
to juz lepiej kup taka kredke i zastosuj miejcowo pod wosk.

dobre woski robi tez firma STP i armor all. Teraz kupile taki wosk w spreju firmy autoland - ale jeszcze go nie kladlem. Jak polioze, opisze wrazenia.

Ostatnio wyprobowalem tez czernidlo do opon jakiejstam firmy - z Martyna W na opakowaniu w kazdym razie. I polecam nie tylko do opon, ale i do chlapaczy tudziez wnetrz nadkoli. Mozna tez prysnac felgi - to nie beda sie tak pylic od klockow.

Ja tam raz użyłem bezbarwnego i poszedł do kosz, od tego czasu stosuję bezbarwne. Jeżeli chcesz zniwelować drobne ryski kup, tak jak radził Adasco, tempo, jeśli masz znaczące rysy kup G3 (30zł tubka –stosowana przez dobrych lakierników).
Pozdrawiam Dex.

Ja paste do polerowania mam z usa - zielonego żółwia - dobra, bo woski, to można sobie nanosić pod ciśnieniem, bo wcieranie tego i rozmazywanie to horror:]
Dlatego polecam raczej pasty - albo do nanoszenia gąbeczką, albo w sprayu z docownikiem (bez ciśnienia).

No właśnie ja zawsze żałuję, że nie mam żadnego ciśnieniowego ustrojstwa, bo to zawsze się przydaje przy nakładaniu wosku, myciu, lakierowaniu, zdzieraniu starej farby.

ja używam pasty TEMPO, super sprawa, bardzo ozywia kolro, i zostaje na dlugo, jesli popada woda na to to odrazu splywa bo ta pasta jest troszke tlusta. Tubka 7 zł kosztuje

No tempo jest niezle ale kumpel ostatnio mi sie chwalil ze kupil jakas bardzo dobra paste niemiecka. mUsze sie dowiedziec jaka