Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() stanislaw Omega A- B kombi Wlkp. | 2005-07-13 21:34:47 Marco, nie wiem jak inni ,ale ja gdy kupuję auto na dłużej to w tym samym tygodniu odstawiam je na wymianę rozrządu ,świec ,przewodów WN itd. choćby nawet poprzedni właściciel walił się w piersi że zrobił to w ub. miesiącu, chyba że ma papiery na wszystko. Przy okazji sprawdź sobie ciśnienie w cylindrach jeśli chcesz zagazować. |
![]() syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2005-07-13 22:39:59 witam, marco sprawdz sobie przeplywke, ja mialem ten sam objaw ze do 2000 tys sie dusil a jak go pociagnalem wyzej to juz szedl i okazala sie przeplywka. wymienilem i jest ok.
pozdro |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-07-13 22:48:32 Rozrząd to zawsze warto zmienić, wiadomo czym grozi wpadka.
Natomiast za brak przejścia winiłbym w pierwszej kolejności kable WN, potem świece. DIS czyli cewka w ostatniej kolejności. Natomiast te gadki o rozrządzie, że to niby luźny pasek, to moim zdaniem wynik niedoucenia mechesa, albo efekt zapóźnienia technicznego, za długo robił poldki, kaszlaki itp. Miałem taki problem i zniknął po zmianie kabli. Natomiast nie daj się ogłupić na wymianę DIS-a, jeśli pan fachowiec taki mądry, to niech ci założy sprawny dla porównania. Jeśli kupisz nowy i objaw zostanie, z pewnością nie zwróci ci kasy. Reasumując, zacznij od normalnego przeglądu, olej, filtry , świece, kable WN, rozrząd. Jak problem pozostanie, wtedy zaczniesz szukać głębiej, a przynajmniej będziesz miał spokój z podstawowymi sprawami. |
marco11 omega Radom | 2005-07-13 23:27:19 Syciu a drogie to jest?
a kable WN i świece sam dam rade wyminic? |
![]() stanislaw Omega A- B kombi Wlkp. | 2005-07-13 23:49:19 Dasz radę, tylko nie kupuj kabli jakiegoś dziadostwa za 60 zł. |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-07-14 22:53:38 ja bym posłuchał janusza równierz dysponuje takim silnikiem i to o czym on pisze to podstawa w naszych bolidach ![]() ja stawiam na świece i kable. może ponadto trzeba ją porządnie przegonić po emerycie ![]() |