| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-05-11 11:49:17 no i mam problem
w aucie zaczelo cos mi szumiec...wczesniej byl to napinacz paska klimy to myslalem ze teraz bedzie to napinacz paska klinowego sciagnalem pasek i niestety okazalo sie ze napinacz chodzi latwiej, ale alternator jzu nie bardzo ledwo moge zakrecic wirnikiem reka...
pamietam ze w cieniasie to inaczej wygladalo... teraz moje pytanko co musze kupic i czy dam rade sam to wymienic czy lepiej od razu wiesc to do mechanika/elektryka... prosze o mozliwie szybkie odpowiedzi bo potrzebuje pilnie auto.... dzieki bardzo pozdrawiam |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-05-11 12:01:21 alternator mam juz prawie zdjety...takze do elektryka chyba rowerem sie bujen hehe
tylko sie zastanawiam co kupic...starczy same lozyska nabyc??czy to moze byc cos jeszcze?? ile powinienem zaplacic za wymiane lozysk jezeli zawioze im alternator i lozyska? dzieki [ wiadomość edytowana przez: iampinki dnia 2005-05-11 12:02:16 ] |
Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2005-05-11 12:09:02 łożysko to 2-3 pln ew. drozsze 5-10pln za czesc. Mi jak padlo lozysko (przed granica niemiecko-polska,a niestety wracalem wtedy z Belgii przez Holandie i Niemcy) to tak dojechalem do Szczecina ,no i... padl dodatkowo mostek i stojan (zrobilo sie zwarcie) takze wymienialem mostek (100 PLN) łożyska (10 PLN),stojan (135PLN).Ale nie slyszalem ze mi cos trze (bo jechalem w sniezycy: snieg,deszcz, wlaczona dmuchawa,wycieraczkii radio) i dopiero jak na granicy otworzylem szybke zeby podac paszporty to uslyszalem ten nieprzyjemny odglos-ale ze wzgl. na warunki pogodowe nie odl. paska tylko pojechalem jeszcze 20 km no i dobilem reszte![]() |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-05-11 12:51:30 wszystko ladnie pieknie, ale lozysk nie kupie nie majac starych
no i lypa... czy ktos moglby mi podac nr lozysk do espero 2.0?? ja niestety nie mam katalogu czesci
bede bardzo wdzieczny!! |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-05-11 13:14:05
Czy to wystarczy? ![]() |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-05-11 13:16:56 znalazlem taki post w ktorym Piotr_w podaje symbole lozysk....
mam nadzieje ze u mnei beda takie same
dzieki bardzo pozdrawiam |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-05-11 20:49:24 no i po klopocie lozyska wymienione
a teraz ciekawostka....na malym lozysku bylo napisane made in poland... auto kupilem w niemczech, jest to 2.0 CD,95rok....jakis niemiec przy naprawie kupil polskie lozysko czy lozyska dotarly az do korei?? |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-07-15 07:11:06 Dołączam do grona biedaczków poszkodowanych przez potwora alternatora.Jednym słowem ziarło,ziarło i zdechło.Ale ładowanie było do końca .Rozpadły mi się łożyska,do tego stopnia,że zablokowało silnik .No to zwaliłem pasek i pojechałem dalej .Dzisiaj od rana esperal stoi u elektryka,bo ja nie mam cholernego czasu żeby samemu to zrobić. |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2005-07-16 00:46:19 ja miałem to miesiąc temu, wymiana mostka, regulatora i łożyska, koszt części 220 zł, robocizna 80, stało się to 90km od domu, ale Esperak dowiózł mnie na akumulatorze, za co jestem mu bardzo wdzięczny ![]() |
SPERmOjadEk Volvo V70 2,5TDI 97/98 Białystok | 2005-07-17 23:11:15 Nie naprawiać, nie naprawiać, nie naprawiać!!
Kupić po dobrej i mozliwie "pełnej" regeneracji-rewitalizacki, czy jak tam się to zwie. Przynajmniej przejedzie te 150kkm. Wiem, bo mam już drugi po reg. A "naprawiając" wydałem maaasę forsy i sypał się jeden element po drugim. Te 350-370PLN to uczciwe pieniądze za rzetelnie regenerowany. |