Długość śrub w E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jaką długość śrub polecacie do ALU w E36 (alu mają kształt gwiazdy pięcioramiennej)

Podrawiam

P.S nie wiem dlaczego moje tematy sa ciągle zamykane
a może to i lepiej .............

się mi zdaje, że kształt to tu nic do gadania nie ma...
a co do Twojego pytania. Jeśli nie będziesz zakładał dystansów to możesz założyć te same śrubki co miałeś.

Cytat:
2005-07-18 20:24:25, Darker pisze:
Witam Jaką długość śrub polecacie do ALU w E36 (alu mają kształt gwiazdy pięcioramiennej) Podrawiam P.S nie wiem dlaczego moje tematy sa ciągle zamykane a może to i lepiej .............

Tak, zamykane są zapewne z uwagi na:
- pierwsze primo: niechęć do użycia wyszukiwarki,
- drugie primo : niektóe tematy pewnie się dublują,
- trzecie primo : wątki nie dotyczą charakterystyki i tematyki tego forum.

Cytat:
2005-07-18 20:24:25, Darker pisze:
Witam Jaką długość śrub polecacie do ALU w E36 (alu mają kształt gwiazdy pięcioramiennej)

kształt jest bez znaczenia, zobacz ile wychodza ci(śruby) na stalowych a ile na aluminiowych, jeżeli podobnie to nie zmieniaj. Mi na stalowych wychodziły tak samo jak na alu. pzdr

Ja mam inne do alu i inne do stalowych. Do alu są dłuższe. Ale nie chce mi się odkręcać, aby zobaczyć ile

w moim przypadku gdzie et mam 24 sruby sa dluzsze od 13-15mm od orginalnych do felg stalowych z tego co wiem do aluminiowych felg powinno sie uzywac innych srub poniewaz maja inny ksztalt stozka...

ja mam felgi aluminiowe z Et-26 i sryby mam te same, zanim założyłem kumpel mi też mówił, że mogą być za krótkie, a sie okazało, jak przyłożyłem, że wystaja tak samo, czyli długość mam tą samą, a co do kształtu stożka to na to nie zwróciłem uwagi i szczerze to może zwróce ale na następnych felgach tj 16" . pzdr

PS: A co ma ET do długości śruby? Ja rozumiem dystanse jak ktoś ma, ale ET?

widocznie cos ma bo jak wlozylem orginalne sruby to wogole nie wystawaly sporo mi odstaja od piasty te felgi...

Cytat:
, a co do kształtu stożka to na to nie zwróciłem uwagi i szczerze to może zwróce ale na następnych felgach tj 16" . pzdr

Kniecznie sruby do alu! zginąc chcecie? to sa koła!

W moim mniemaniu nie ma sensu przeskakiwac z 15" na 16" róznica bedzie praktycznie niezauwazalna.. jesli juz to na 17"
Cytat:
Jaką długość śrub polecacie do ALU w E36 (alu mają kształt gwiazdy pięcioramiennej)

Faktycznie kształt nie ma znaczenia bo i niby dlaczego? znaczenie ma osadzenie..

Sruba musi sie wkręcać na 6 pełnych obrotów od mametu chwycenia gwintu do całkowitego przykręcenia i to jest bezwzgledne minimum - ze przytocze:
Cytat:
zginąc chcecie? to sa koła!

Ale tio juz faktycznie było..

pzdr

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2005-07-19 17:46:45 ]

Cytat:
2005-07-19 17:46:02, mibhell pisze:
Kniecznie sruby do alu!

a czym się różnią śruby do alu od śrub nie do alu...?
Cytat:

W moim mniemaniu nie ma sensu przeskakiwac z 15" na 16" róznica bedzie praktycznie niezauwazalna.. jesli juz to na 17"

fajnie było by miec 17" ale myślę, że do "normalnego" jeżdżenia w E30 to max 16". Ja poprostu "boję" się zbyt niskiego profilu, a jeszcze jedna wada 17" felg to ... ceny opon pzdr

Zna ktos cene jednej sruby do alu lub calego kompletu??