Coś się trzaska

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Objaw jest taki:

Jak ruszam i puszczam sprzęgło słychach dziwny stuk, taki sam efekt jest przy puszczaniu sprzęgła przy zmianie biegu .

Jak myślicie co to??

taki ping ??? jak tak krzyzaki na wale

pozdr

ale z przodu??

ja miałem taki ping i to był krzyzak na wale a tez mi sie wydawało że z przodu

to już coś ale to tak jakby ktoś uderzał młotkiem w podłogę

KRZYZAKI.wymianiaj za wczasu,zeby ci sie wal z asfaltem nie spotkal

A jak wymienę a to nie to - to się z deczka wnerwię

Czyli dobrze dedukowałem i napisałem ci na GG!! Też uważam że to raczej krzyżaki!! Ale nie daje gwarancji!!

wiec zrob tak
uchyl szybe kierowcy
wrzoc wsteczny
ruszaj
jak auto zacznie sie toczyc do tylu
bez hamowania wrzuc jedynke i ruszaj
jak strzeli(zatrzaska,zadzwoni,ogolnie wyda dzwiek) to krzyzaki

jak wjedziesz na kanał to raczej zobaczysz w jakim są stanie )

moze tez byc lozysko posrednie na wale,jesli guma (w ktorym jest zalane) jest popekana to edzie podobny efekt ale najprawdopodobniej krzyzaki,no chyba ze......luz na moscie

Tyle że dziś zauważyłem że nie zawsze się pojawia ten dzwięk - czasem jest cicho a czasen nawet przy radiu słychać

Ja tez stawiam na krzyzaki. Sa dwa: z przodu i z tylu, dlatego mozesz slyszec ze to z przodu. A raz slychac a raz nie bo to zalezy jak plynnie zmieniasz biegi. Jak jedziesz agresywnie to to slyszec powinienes.

Cytat:
2004-03-23 23:17:26, bandzior pisze:
A jak wymienę a to nie to - to się z deczka wnerwię

Bardzo sie nie wnerwisz to cos 15zl kosztuje a przynajmniej bedziesz mial nowe

pozdr

No to spox ale dziś zauważyłem że jest cicho i specjalnie "rwałem" sprzęgłem i cisza - nic. Ale sokro tak twierdzicie hm.....

Najlepszy test tak jak kolega wyzej pisal wstek toczenie do przodu nawet delikatnie

pozdr

I już wiem - bzdura jak nic - mam luz na zawiasach i drzwi tak stukają - zaskakuje mnie to auto

No ale krzyżaki wymienić za wczasu warto bo ja tak sobie jeździłem aż potem wracałem z daleka i gorąco mi sie robiło jak słyszałem ten łomot

Cytat:
2004-03-25 09:17:36, bandzior pisze:
I już wiem - bzdura jak nic - mam luz na zawiasach i drzwi tak stukają - zaskakuje mnie to auto

To fakt ale trszkę mnie zatkało