Pytanko do RSiaków :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cosik GarBuSek kicha mi przy dodawaniu gazu, podejrzewam cewkę zapłonową (w RSie są dwie takie). Ile to może kosztować?

nie w temacie ale moze sie wam przyda

cos dziwny ten wykres
jakos mi sie nie pokrywa z realem
a cewka chyba kolo 5 stowek

A co znaczy "kicha" ? U mnie przy "depnięciu" przez chwilę się muli i to ma być coś z zapłonem (może nawet sama cewka).

A cewka kosztuje 250 zeta/szt. Ino są dwie... Ale rzadko padają obie

Moj jak kichal to stanol na ulicy i is deth. Padl aparacik zaplonowy. Ale ja mam CVH, Ty masz DOHC i to jakies EFI chyba nie masz nawet aparatu. Ale nie wiem ja sie nie znam HEHE.wiadamo

Cytat:
2004-06-26 17:33:22, Lucas pisze:
cos dziwny ten wykres
jakos mi sie nie pokrywa z realem
a cewka chyba kolo 5 stowek

A to dlaczego?

Cytat:

2004-06-26 17:52:49, Maks pisze:

A co znaczy "kicha" ? U mnie przy "depnięciu" przez chwilę się muli i to ma być coś z zapłonem (może nawet sama cewka).

A cewka kosztuje 250 zeta/szt. Ino są dwie... Ale rzadko padają obie

No właśnie mam tak samo. W ogóle przerywa czasem, czasem nie... A na LPG strzela mi w wydech

Jak gdzieś jadę i chcę mocniej przyspieszyć, to czuję jakby mi jeden garnek na chwilę wyłączało A na niskich obrotach szarpie... Czekam, aż się miejsce zwolni w RSTechnik, albo więcej czasu się znajdzie. Mam mieć przekładane cewki od Huberta i sprawdzane co, jak i gdzie... Mam nadzieję, że w tym tygodniu już się uda.

A ja się chyba na komputer wybiorę, oby to była tylko cewka...

A nie jest to wina zle ustawionego gazu? Tak jakby go bylo za duzo... Oczywiscie moge sie mylic.

no i zaczelo sie
a nie ma to jak stary dobry gaznik !

Cytat:
2004-06-27 09:41:59, YasieK pisze:
A nie jest to wina zle ustawionego gazu? Tak jakby go bylo za duzo... Oczywiscie moge sie mylic.

Raczej nie. Na benzynie też przerywa.

Cytat:
2004-06-26 18:37:48, Maks pisze:
Jak gdzieś jadę i chcę mocniej przyspieszyć, to czuję jakby mi jeden garnek na chwilę wyłączało A na niskich obrotach szarpie... Czekam, aż się miejsce zwolni w RSTechnik, albo więcej czasu się znajdzie. Mam mieć przekładane cewki od Huberta i sprawdzane co, jak i gdzie... Mam nadzieję, że w tym tygodniu już się uda.

Maks rozwiazales to??

witam jesli ci szarpie na niskich to calkiem mozliwe ze jest to silniczek krokowy odpowiedzialny za wlasnie niskie obroty mam podobnie u siebie jeszcze tylko ktory rok twojego auta??

[ wiadomość edytowana przez: RS dnia 2005-07-18 09:46:03 ]

MAm 91 ,ale mam to samo co kolega maks napisal.

cewka u mnie kosztuje 200zł /boschowska/

miałem podobny problem, z tym że u mnie gubił zapłony przy gwałtownym dodaniu gazu z wolnych obrotów
po wyminie świec problem zniknął

Cheeesus, ale wykopaliska

faktycznie

Cytat:
2005-07-18 09:44:51, RS pisze:
witam jesli ci szarpie na niskich to calkiem mozliwe ze jest to silniczek krokowy odpowiedzialny za wlasnie niskie obroty mam podobnie u siebie jeszcze tylko ktory rok twojego auta?? [ wiadomość edytowana przez: RS dnia 2005-07-18 09:46:03 ]

A w RSie nie ma krokowca

Cytat:
2005-07-18 08:50:28, Seba pisze:
Maks rozwiazales to??

Jak już napisalem na priv, pomogła wymiana cewki (na jedną świecę przestał w ogóle iskrę dawać) oraz poprawienie izolacji na kablach zasilających cewkę. Przy okazji zniknął problem z chwilowym wyłączaniem się ABS-u

Ale znowu chyba muszę pogmerać przy tych kablach, bo znowu skacze na niskich obrotach. Choć może to być też kiepska wacha (objawy nasilają się po tankowaniu Orlen Pb95), albo same świeczki. Swoje już przeżyły

Cytat:
2005-07-18 18:28:17, WilK pisze:
A w RSie nie ma krokowca

to jak się nazywa to coć przy filtrze powietrza