Pytanie o luz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie powiedzcie galki ma dobre ale jak krece kierownica przy wylaczonym silniku to tak na cm obrotu w lewo w prawo czuje luz i taki stuk delikatny ponoc sa od gory jakies tzw wąsy w układzie kierowniczym co to jest i czy tam mam stuki ?? i ile to kosztuje czy sam to wymienie

dzieki

Ty masz pewnie wspmaganie?? Krecisz na prostych czy skreconych kolach??

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

tak mam na prostych ale czuc jakgby ten luz byl gdzie w okolicy podszybia

Cytat:
2005-07-18 21:19:44, mmmmat pisze:
tak mam na prostych ale czuc jakgby ten luz byl gdzie w okolicy podszybia

Podszybie raczej ma niewiele wspólnego z układem kierowniczym...ale możesz mieć np wypracowaną samą przekładnię kierowniczą lub też luzy na krzyzaczkach w kolumnie kierownicy (wałki z krzyżaczkami łączące samą kierownicę z przekładnią kierowniczą)

wlasnie a gdzie sie znajduja tez krzyzaki w gornej parti i ile to kosztuje bo to chyba to i czy sam to wymienie

2 krzyżaczki zobaczysz jak zasiądziesz na fotelu kierowcy głową w dół widać je dobrze z perspektywy nóg kierowcy

od srodka autka bez sciagania plastikow czy jak nie widizalem tam nic takiego

wlasnie kurcze nie pamietam... mozliwe ze mialem wtedy sciagniety ten plastik najnizej pod kierownica... ale to nie bedzie problem, trzyma sie tylko na kilku srubach.

Cytat:
2005-07-18 22:40:26, mmmmat pisze:
od srodka autka bez sciagania plastikow czy jak nie widizalem tam nic takiego

Muszą być ...tyle że ich sam napewno nie wymienisz...chyba że kupisz wałek kierownicy nowy