Pytanie o wspomaganie kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie dotyczy kosztu wymiany wspomagania kierownicy, z tego co wiem maglownice z wspomaganiem można kupić za 700 złoty, a jaki jest koszt robocizny skoro maglownica w aucie przecieka?

Może ktoś już wykonywał taką wymianę?
Czekam na wasze opinie.

... a w którym miejscu Ci cieknie ?

Ja robiłem przekładkę. Miałem spore luzy na przekładni. Kupiłem używaną maglownicę (220zł) bez luzu, z MKVI '93 albo '94 i wsadziłem do mojego MKV (znaczy mechanik wsadził ). Przełożenie kosztowało chyba ze 120-150zł + koszt oleju do wspomagania. Przy okazji wymieniłem drążki, końcówki i jeszcze łączniki stabilizatora.

Kozak

Rok temu milem ten problem cieklo na gumowe tuleje
koszt : maglownica po regeneracji 800 i przy okazji wymiana calosci zawieszenia z przodu bez amorow i w sumie zrobilo sie 1600

Witaj ja miałem ten sam problem, Jestem już tydzień po wymianie, , Trochę z tą ceną maglownicy przesadziłeś chyba że mówisz o regenerowanej z 2 letnią gwarancją Na allegro się ogłaszają ok 750 pln i na wymianę stara. Ja byłem umówiony na regenerację która miała kosztować 450 pln + 150 wymiana + 40 olej do wspomagania, ale w ostatniej chwili kupiłem od gościa co ściąga części używane z niemiec za 250 pln razem z przewodami, umówiłem się z innym warsztatem na wymianę i ostatecznie wszystkie koszty poniżej:
1. maglownica 250pln
2. przełożenie 200 pln
3. olej 40pln
4. zbierzność 50 pln
do tego przy okazji wymieniłem tuleje na wahaczach bo nosiło po drodze i pasek od alternatora i wspomagania. a zaczęło się od małych wycieków kilku kropli po nocy , , trochę to boli wydać tyle kasy na raz ale trzeba się liczyć z częstym kontrolowaniem stanu oleju w zbiorniczku mi ubywało 0,2 l w trakcie 2 tygodni.
pozdrawiam życzę ci szybkiego uporania się z tą sprawą

Po prostu zdarli ze mnie i tyle jak widze z odpowiedzi kolegow

... ja za przekładnie używaną z gwarancją zapłaciłem 800 zł ..... przekładka 150 zł ..... ceny przekładni są różne ze wzglądu na toże w essich były dwa typy przekładni ze wspomaganiem ..... jedna to TVR ..... i ona jest droższa .... a drugą nie pamiętam kto robi ... ale on jest zdecydowanie tańsza ......

A może ktoś z was próbował sam zregenerować taką przekładnie gdzie można kupić części potrzebne do regeneracji mnie też to czeka i się zastanawiam co mam zrobić ???

ja wymieniałem u siebie na TRW za robociznę nie płaciłem bo sam wymieniałem