Kilka pytań odnosnie fabrycznego alarmu w omie B 94"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
niestety nie dostalem zadnej instrukcji, na forum nie ma odpowioedzi na moje pytania, bardzo prosze o podpowiedz innych "znajacych" te alarmy.

1- wymienilem sygnal alarmu ten pod podszybiem bo nie dzialal, okazuje sie ze to zwykly "klakson" Pytanie: czy u was tez w razie aktywacji alarmu ciagle trabi? nie przerywa sygnalu czy jakos tak?

2- Jak zwiekszyc zasieg pilota bo drazni mnie gdy musze po kilka razy przy samej szybie ciskac zeby zamknac auto, dodam ze mam piolota w kluczyku, baterie wymienione na nowki, a odbiornik przy gornej lampce, taki pol kulki plasikowej

3-czy mozna jakos sobie programowac ten alarm? chodzi mi o to ze chcialbym zeby przy zamykaniu robil "bip" i ewentualnie mrygnol kierunkami, bo teraz to musze zerkac czy centralny zamknol bo nawet nie slychac go jak zamyka:/

4- moze ktos ma instrukcje ? ? ?

Dziekuje
pozdrawiam
Konrad

ja mam be 95 listopad.

i mi przerywa jak trąbi.

Apropo zasiegu to niestety jest taka lipa bo jest to podczerwien ,sprobuj zaprogramowac jeszcze raz pilota w/g instrukcji do omegi dostepnej w garazinstrukcje na glownej stronie LOB.A najlepiej jest wymienic caly alarm na jakis rozsadny bo oryginalny jest niestety do niczego

witam
faktycznie instrukcja "pierwszej pomocy" jest w instrukcji samochodu... ale zauwaqzam ze chyba nie mozna programowac alarmu w dowolny sposob.. tzn. konfigurowac.
Np. w skodzie ojca gdzie siedzi alarm Fox mozna wejsc w tryb programowania i ustawic sobie go tak jak sie lubi.. oczywiscie w instrukcji jest opisane co i jak.
Myslalem ze w Omie jest podobnie (

@ Greg43 pewnie bym tak zrobil ale bardzo podoba mi sie pilot w kluczyku.. nie chcialbym nosic dodatkowego pilocika:/

A swoja droga.. jest jakis alarm zamiennik..? tzn. zamienic sterowniki i wszystko dziala.. ? ? ?

pozdrawiam

Oczywiscie ze nie mozna sobie nic poustawiac , to jest inna generacja alarmow .No i niestety w kluczyku masz pilota na podczerwien = maly zasieg ,a wszystkie (no chyba prawie )obecne alarmy sa na pilota radiowego.Jezeli chodzi o zamiane modulow to chyba bys musial miec znajomego bo watpie czy ktos by chcial sie w to bawic (chodzi o koszty robocizny).