Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2005-07-22 02:56:41 nie wiem, czy dobrze robię, że upubliczniam te foty, ale z kimś się muszę nimi podzielić ![]() Po krótce sprawa wygląda tak, że moja kotka od jakiegoś czasu przynosi mi do mieszkania myszy, co gorsza w pełni żywe (chyba specjalnie tak słabo trzyma je w zębach). Gdyby były nieżywe, albo chociaż mało ruchliwe...ale nie, one zapierdalają po mieszkaniu, a moja kotka jak nie może długo którejś znaleźć, to idzie po następną. Urządziła sobie tu taki mały poligon kurwa jego mać!! Przed chwilą przyniosła następną (obecnie mysz jest już wydalona - wyrzuciłem ją przez okno). Oto fotki z działań bojowych ![]() kilka dni temu mysz tak sprytnie schowała się "w kuchence" że nie sposób było ją wyciągnać (kota oczywiście nie było w tym czasie w domu), kuzyn wpadł na pomysł, żeby wyssać ją odkurzaczem ![]() ![]() ![]() ![]() ta, którą przed chwilą wyrzuciłem przed chwilą schowała się z kolei w komputerze (wyciągnąłem ją potem za ogon ![]() ![]() ![]() ![]() Nie znacie sposobu żeby oduczyć kota tych zwyczajów?? Przez kilka dni nie otwierałem okien, ale momentami bywa duszno...Czuję się osaczony ![]() |
kabul F&F Sympatyk Corolla E11 Club Tropicana | 2005-07-22 03:09:43 wiedziałem, żę jest błękit paryża, jest biała dama ale violetowego dynxu to jeszcze nie widzialem. ![]() A co do myszy to moze polac mysz jakas gorzała i jej ją podsunąć żeby miała uraz ![]() [ wiadomość edytowana przez: kabul dnia 2005-07-22 03:10:33 ] |
![]() gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2005-07-22 03:10:40 wiesz co... co do myszy, kretów, gołębi i wróbli w domu to nawet nie musisz mi nic mówić... ja miałem w domu 3 kotki (teraz 2) i naprawde nie oduczysz jej tego, jeśli kotka jest nauczona "grasować" po dworze to zawsze będzie prowadzić łowy, koty już takie są, a co do samego przynoszenia zdobyczy to robią to tylko (lub przeważnie) kotki (kocury nie), ponieważ mają taki instynkt - przynoszą żarcie do "gniazda", a żarcie nie jest martwe ponieważ (wiem że teraz niektórzy będą sie śmiać) kotki chwalą się zdobyczą przed innymi domownikami, jedyną nadzieją jest to że za jakiś czas minie jej chęć pochwalenia się żywą zdobyczą, tak przynajmniej było w przypadku wszystkich moich kotów, teraz poprostu znajduję prawie co rano martwe wróble, myszy itd. itp. na progu mojego domu, biore szufelke i ładuje to do śmietnika, tak więc jedyne co moge poradzić to cierpliwość w tropieniu i usuwaniu żywych "trofeów", a z czasem zmienią się pewnie w martwe ![]() |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2005-07-22 03:18:14 a może macie jakieś rady co najlepiej wsadzać do "łapek"?? przez jakiś czas ładowałem jakąś podsuszaną wędlinkę, potem salami i nic ![]() ![]() |
![]() gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2005-07-22 03:20:35 najlepszą pułapką na myszy są koty ![]() ![]() ![]() ok, ok... może rzeczywiście spróbuj tego sera, albo jakieś ziarna (ryż, kasza?), z tego co wiem to myszy nie są mięsożerne, szczury tak (one zjedzą wszystko) ale myszy chyba wędliny nie tkną ![]() |
![]() satiz F&F Sympatyk Bielsko-Biala | 2005-07-22 09:35:53 Chelbek...lekko podsuszony...najlepiej z kawalkiem skorki bo trudniej jej to sciagnac z haczyka |
![]() mountez F&F Sympatyk | 2005-07-22 09:51:51 ![]() ps: spokojnie mozna powiedziec, bezprzewodowa mysz komputerowa ![]() |
![]() yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2005-07-22 09:59:43 U mnie odbywa sie to tak ze kot z mysza w zebach porusza sie bardziej ostroznie i latwo to zauwazyc - wtedy wylatuje razem ze zdobycza za prog z przykazaniem zeby wrocil jak juz dokoczy dziela. Musisz byc czujny, innego sposobu chyba nie ma ![]() |
![]() rogacek VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-07-22 10:16:12 załóż kotu na szyje dzwiekowy ostrzegacz typu dzwonek. może to odstraszy myszy od kota ![]() |
![]() PitusK F&F Sympatyk audi a3 Krakow | 2005-07-22 11:04:20 hahahahahaha zwariowalem!! następnym razem jak będzie siedziec w kompie włącz go ![]() Widyn pogromca gryzoni ![]() ![]() |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator 5x126 Cracovia | 2005-07-22 11:59:43 Widyn to zaniedługo będziesz się doktoryzował w temacie pogromu gryzoni w mieście ![]() |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2005-07-22 12:24:17 Tych myszy na pewdę nie ma...za dużo pijecie z kuzynem fioletowej dykyty ![]() Aha mam taki sam odkurzacz. Mam nadzieje że coś pomogłem w temacie. Pozdro. |
![]() owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2005-07-22 12:51:14
śsij zią! ![]() |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator 5x126 Cracovia | 2005-07-22 12:55:41 odkurzacz to zelmer typ 1010 jak cos mam worki w sklepie ---> worki na myszy ![]() |
![]() Vyzn-R F&F Sympatyk Babilon Bandit Lipno | 2005-07-22 13:05:12 ale jazz... ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. myszki sa szare a nie białe... wiec to nie od dynxu ![]() |
![]() Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2005-07-22 14:42:29 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2005-07-22 17:23:25 Mysz-busters.. tu tu tutuuuuu ![]() ![]() tez ma taki sam odkurzacz |