MotoNews.pl

Pasy bezpieczeństwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie jak regulować pasy bezpieczeństwa w e34 m20 rok 1990. Próbowałem juz (chyba) wszystkiego i nic.

bylo juz o tym na forum, podobno (w e36 jest normalnie) w e34 pasy sie reguluja same w zaleznosci od ustawienia fotela

Cytat:
2005-07-18 14:13:49, tolo84 pisze:
bylo juz o tym na forum, podobno (w e36 jest normalnie) w e34 pasy sie reguluja same w zaleznosci od ustawienia fotela

Dokładnie tak , przesuwasz fotel zmienia się wysokość pasów

No właśnie że nie regulują się w zależności od położenia fotela. Czy jest tam może jakś linka czy coś w tym rodzaju. (może się zerwała ale z dwoch stron chyba niemożliwe) Już nie wiem jak mam kombinować.

Tak ponoć jest to połączone linka, może się zerwała, ja też na początku nie wiedziałem jak to się reguluje, koleś mi powiedział cobym przesuwał fotel i obserwował pasy jeżdzą elegancko obie strony .
Sprawdź jeszcze raz przesuń fotel maksymalnie do przodu, a następnie obserwując pasy w górnym punkcie mocowania przesuń fotel na maxa do tyłu, sprawdź też przy regulowaniu fotela na wysokość.

Ok sprawa się wyjasniła. Dzięki za wszystkie informacje. Sprawdzałem ta regulację tylko od strony kierowcy i tam żeczywiście była zerwana linka, a od strony pasażera faktycznie reguluje sie razem z fotelem ALE BAJER wiadomo to przecież BMW

Nie ma problemu cieszę się, że mogłem pomóc