MotoNews.pl

Co tam na DK 1?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panie i Panowie,
ruszamy dzisiaj wieczorem na DK 1 - Bielsko-Biała - Ustka via Toruń, Świecie, Chojnice, Słupsk. Czy na tej trasie dzieje się coś szczególnie niedobrego? Gdize remonty, na co uważać? Będziemy jechać w nocy.
Bardzo proszę o sygnały i porady!

przed tucholą jest ruch wahadłowy (ukłądają nawierzchnię)

a poza tym Autobahn? no, nie wierzę jakoś. Meldujcie proszę...

Przepraszam ja nei w temacie co to jest za oznaczenie DK1 ?

DK 1 to prawdopodobnie wymyslony przez kolegę miśka skrót od Drogi Krajowej 1.

swoją droga to w polsce chyba mamy znormalizowane znaki/nazwy dróg, więc proszeich używać

Cytat:
2005-07-20 11:30:54, GDA pisze:
Przepraszam ja nei w temacie co to jest za oznaczenie DK1 ?

Droga Krajowa nr 1 "Bursztynowy Szlak" - Cieszyn - Bielsko-Biała - Katowice- Częstochowa - Łódź - Włocławek - Toruń - Tczew - Gdańsk

Cytat:
2005-07-20 11:37:48, Jojo pisze:
DK 1 to prawdopodobnie wymyslony przez kolegę miśka skrót od Drogi Krajowej 1. swoją droga to w polsce chyba mamy znormalizowane znaki/nazwy dróg, więc proszeich używać

ok, sorki, będę bardziej precyzyjny, ale skrótu nie wymyśliłem.

No ale, ale co tam po drodze robią Chojnice i Słupsk może rzeczywiscie to nie pospolita "jedynka" a DK1

jeżeli chodzi o Gdańsk to proponuje omijać centrum z powodu remontowanego wiaduktu w centrum, w tym celu zjeżdżamy z "jedynki" w Pruszczu Gdańskim na obwodnicę 3miasta i wyjeżdżamy na samej górze w Gdynii - na obwodowej nie stwierdzono zakłóceń w przemieszczaniu się

Zakup CB i bedziesz wiedzial wszystko na biezaco

Cytat:
2005-07-20 11:45:04, GDA pisze:
No ale, ale co tam po drodze robią Chojnice i Słupsk może rzeczywiscie to nie pospolita "jedynka" a DK1

to już trochę w bok faktycznie, DW, przepraszam, Droga Wojewódzka 240, 212, 210

Cytat:
jeżeli chodzi o Gdańsk to proponuje omijać centrum z powodu remontowanego wiaduktu w centrum, w tym celu zjeżdżamy z "jedynki" w Pruszczu Gdańskim na obwodnicę 3miasta i wyjeżdżamy na samej górze w Gdynii - na obwodowej nie stwierdzono zakłóceń w przemieszczaniu się

do Gdańska nie dojeżdżamy, ale dziękuję

Cytat:
2005-07-20 11:49:47, Focus pisze:
Zakup CB i bedziesz wiedzial wszystko na biezaco

O właśnie to jest celna uwaga jazda z CB jest nie dosyć że ogromną przyjemnością, to jeszcze potrafi spowodować duże oszczędnosci w portfelu

droga impreza?

Cytat:
2005-07-20 11:54:26, Misiek123 pisze:
droga impreza?

230 zł za radio (ALAN100) + 80 zł za antenę,
koszt zakupu zwraca się po minęciu dwóch "suszarek"

pod warunkiem ze ktoś uprzednio te suszarki zauwazy i poinformuje o tym...

Apropos tematu

Jechałem tą drogą tydzień temu i faktycznie jak jojo napisał w okolicach tucholi w lesie kladą nowy (szerszy?) asfalt ale nie jest to specjalnie uciazliwe czeka sie góra klika minut... a potem juz do samej ustki da sie calkiem nieźle poginać.. ruch mały i jak na nasze warunki droga niezła... a w ustce woda czysta...

bez radia to jak bez ręki. praktycznie w każdym miejscu spotkasz mobilnych i możeszmieć pełne info o sytuacji na drodze.

w ustce woda czysta, plaza rowniez Jest co porobic i w dzien i w nocy Nie wiem jak w tym roku ale w zeszle wakacje w Ustce nie dalo sie nudzic

Co do CB. Wpadnij na forum CB albo poczytaj watek na FSOAK o CB. Ja za swoj komplet dalem nie cale 500 zl. I juz mi sie zwrocilo. W niedziele wieczorem na trasie z grojca do wawy, i pare razy na trasie torunskiej uniknalem zrobienia foto

Jojo,chyba,że jeździsz zgodnie z przepisami
No,ale czy nie jest bezpieczniej jak każdy jeździ zgodnie z przepisami?
A dla tych którzy nie mają CB a chcą być ostrzegani pozostaje liczyć na mrugnięcia światłami

[ wiadomość edytowana przez: ALtus dnia 2005-07-20 12:35:44 ]

altus ale nawet nie chodzi o lamanie przepisow. Jesli masz jakis problem na trasie, szukasz czegos, to ci ktos zawsze pomoze. Wczoraj bylem w pultusku, dzieki CB trafilem na ulice Mickiewicza bez zadnego bladzenia i zawracania. Ktoregos razu wracalem od znajomych i dzieki CB uniknalem stania w korku przy zjezdzie na trase krakowska w grojcu bo byl jakis wypadek...

ja zawsze jeżdze zgodnie zprzepisami. a radio używam tylko do celów informacyjnych nt sytuacji na drodze, a nie po to by wiedzieć gdzie misiaki stoją