Co kupic w Stanach? Prosze o podpowiedz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Obecnie mieszkam w Stanach. Za 2 miesiace wracam do Polski i chcialbym tutaj kupic sprzet do naglosnienia samochodu.
Radio kupuje albo Pioneer DEh-9600MP lub JVC KD AVX1 (pewnie to drugie bo odczytuje DVD).
Ale interesuje mnie porada odnosnie wzmacniacza i glosnikow.
Tutaj w Stanach znalazlem sklep z takimi firmami:

Absolute

Alphasonik

American Accessories

American International

Audiobahn

Bazooka

BEL (Beltronics)

Boss

Cerwin-Vega

Clif Designs

Coby

Crimestopper

Custom Enclosures

Diesel Audio

Dynamat

Hifonics

Jensen

JVC

Kenwood

Kicker

Lanzar

Legacy

MA Audio

Magnadyne

Metra

NESA Vision

Nitro

P.I.E.

PAC Accessories

Panasonic

Performance Teknique

Phoenix Digital

Pioneer

Pyle

Pyramid

Scosche

Sony

Soundstorm

Soundstream

U.S. acoustics

Visonik

Volfenhag

X Scorpion

Xantrex

XO Vision

XP Audio

Prosze o porade co wybrac, z jakiej firmy. Interesuje mnie zakup jednego wzmacniacza, odseparowanych glosnikow do przednich drzwii (13cm) i glosnika niskotonowego.
Podam stronke gdzie jest ten sprzet, tak bedzie latwiej, poniewaz tutaj sa czasami inne produkty niz w Polsce a ceny sa o wiele niezsze dlatego chcialbym wykorzystac ta chwile kiedy moge kupic cos dobrego ale taniej.
www.sonicelectronix.com

Z gory dziekuje za kazda podpowiedz.

Witam
Jeżeli mieszkasz w USA to napewno znasz angielski, wybierz się więc np. do jednego ze sklepów The Wizz albo innej dużej sieci, posłuchaj co jak gra (wszystko jest podłączone) i pogadaj tam ze sprzedawcą, kupisz coś ekstra za niewielkie pieniadze, a jak trafisz jeszcze na wyprzedaż to kupisz za pół darmo. Kiedyś właśnie w The Wizz kupiłem prawie cały zestaw i wyszło mi że radio miałem za free. Nie podałeś też jakie masz oczekiwania co do sprzętu i nie napisałeś o kilku popularnych w stanach firmach CA.
W jakim mieście jesteś??

Siema
Mieszkam w Galveston (70 mil od Houston) ale moze niedlugo bede w NY mieszkal (tego jeszcze nie wiem).
The Wizz - tego sklepu nigdzie tu nie widzialem. Pewnie jest w tych wiekszych miastach.
Czy firma Lanzar jest dobra firma? Bo porownywalem ceny i wychodzi o 50% taniej niz w Polsce.
Wymagania odnosnie sprzetu? hmmm Nie chce zeby to byl sprzet z najwyzszej polki ale tez nie chce tandety. Taki posredni. Chce uzyskac scene. Ale nie chce wstawiac 16cm-trowych glosnikow w przednich drzwiach bo nie chce niczego wycinac w tapicerce ( u mnie wchodza 13cm).
Czekam na kolejna podpowiedz

O firmie Lanzar znajdziesz na tym forum dość sporo informacji, wg mnie jest ok, pod warunkiem że nie ma się zapędów audiofilskich.
Co do oczekiwań to miałem raczej na myśli czy ma to poprostu ładnie grac z delikatnym ale odczuwalnym basem czy wolisz dyskoteke a'la czarny gangsta z ogromnym basssseeem.
Jeżeli przeprowadzisz się do NY to napisz mi, a podam Ci dokładnie gdzie pojechać na zakupy.
Pozdrawiam
PS. Ameryka spokojna po zamachach w Londynie czy już szaleją ze srodkami ostrożności??

Witam
Dz za odpowiedz.
Odnosnie wymagan to nie chce dyskoteki w samochodzie. Chce uzyskac norme czyli wszystkiego po troszku. Nie chce miec tylko lupaniny.
W Stanach po zamachach jest spokojnie chociaz obcokrajowcow bardzo dokladnie sprawdzaja na lotniskach. Ja im sie nie dziwie. Chca zapewnic bezpieczenstwo swoim obywatelom.
W NY jednak nie bede mieszkal. Bede tam jedynie w celu zwiedzania ale na zakupy sie nie wybiram. wszystko kupuje przez internet.

Aha zapomnialem zapytac sie o jeszcze jedna sprawe:
Mam dylemat ktore radio wybrac:
1. Pioneer DEH-9600MP
2. JVC KD-AVX1
Oba w Polsce sa w tej samej cenie.
Ladniejsze jest to pioneera ale jvc odczytuje DVD. I nie wiem ktore wybrac.
Moze ktos ma ktores z nich i moze sie wypowiedziec na forum.