MotoNews.pl

WEBER TIPO 28 IMB4/250

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Idzie zalozyc taki gaznik do eleganta??? No bo u mnie jest elktrozawor i jak ten przewodzik sie odepnine od niego to autko gasnie na wolnych a do tego gaznika nie idzie wkrecic el.zaworu no i jest jeszcze ten drugi kabelek co jest podlaczony do blaszki co styka sie dzwignia przepustnicy (co to jest w ogole???) jak macie jakies pomysly to piszcie bo nie wiem czy go zakladac?????????????????

da trzeba wkrecic stara dysze wolnych obrotow i bedzie gralo wsio. a ta blaszka to cut of odcina paliwo po ujeciu gazu . da sie jezdzic i bez tego.

to znaczy ta zwykla srobke??

bo sa trzy: na dzwigience od przepustnicy(wolne obroty??), na samym dole gaznika(mieszanka?!?)) i gory trzecia- tam gzie mialem elektrozawor ktory chyba ma za zadanie utrzymac obroty wiec zakladam ze srubka ta tez ustawia sie wolne, ale nidarady ustawic tego gaznika no dodam jeszcze ze mam taka madra ksiazke Z.Klimeckiego i niema tam ani slowa o tej trzeciej srobce ale i tak skorzystam z wyszukiwarki albo poszukam na necie bo zaraz ktos sie tu wjebie i bedzie sie wymodrzal zebym se sam znalazl albo lepiej(hahaha) zablokuje ten jebany watek ze niby piecet razy bylo pisane wiec dzieki i narka !!!

[ wiadomość edytowana przez: eldiablopl dnia 2005-07-21 22:03:44 ]

Cytat:
2005-07-21 18:33:39, maskekk pisze:
da trzeba wkrecic stara dysze wolnych obrotow i bedzie gralo wsio. a ta blaszka to cut of odcina paliwo po ujeciu gazu . da sie jezdzic i bez tego.

to mozedlatego jak wciskam dochy albo gwaltownie puszczam pedal to szarpie nim albo go dlawi?? jesli tak to trzeba bedzie jakas dzirke tam wywiercic albo zaczepic jakims innym patentem ten kabelek( to chyba nie musza byc te orginalne blaszki?????)

w miejsce elektrozaworu trzeba wkręcić dyszę wolnych obrotów ze starego typu gaźnika (nie masz jej w swoim??) jest ona osadzona w takiej wydrążonej śrubie, na którą trzeba jeszcze założyć oring, żeby wszystko było szczelne...

EDIT:btw, jak ty się zabierałeś za regenerację gaźnika, skoro takich elementarnych rzeczy nie wiesz

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2005-07-22 01:19:25 ]

Cytat:
2005-07-22 00:59:24, widynek pisze:
w miejsce elektrozaworu trzeba wkręcić dyszę wolnych obrotów ze starego typu gaźnika (nie masz jej w swoim??) jest ona osadzona w takiej wydrążonej śrubie, na którą trzeba jeszcze założyć oring, żeby wszystko było szczelne... EDIT:btw, jak ty się zabierałeś za regenerację gaźnika, skoro takich elementarnych rzeczy nie wiesz [ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2005-07-22 01:19:25 ]

czy wy nie czytacie tego : elektrozawor to ja wywalilem z calym gfaznikiem i zrobilem sobie tego webera , a chodzilo mi to czy bedzie jechal jak odlacze te kable wszystkie. Zreszta niewazne gaznikjuz zalozony