Czyszczenie podsufitówki ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój sprowadzony essina był użytkowany przez palacza i podsufitówka jest brudna. Próbowałem już Vanishem ale nie ruszyło sie nic. Kupiłem pianke do czysczenia tapicerki Textil firmy bioline. Plamy po kawie na fotelu ładnie zeszył ale na podsufitówce porobiły sie zacieki. Ma ktoś własne doświadczenia w tym temaci ?

Ja kiedyś kupiłem na shellu taki płyn w atomizerze, nie pamiętam nazwy, plastikowa, żółta butelka. Było to bardzo skuteczne.

Ja posiadam kombika z szyberdachem.
Jakiś poprzedni właściciel pozatykał tylne odpływy z szyberdachu i po każdej ulewie miałem całą podsufitówkę z tyłu mokrą! Porobiły się plamy itd. Próbowałem jakimiś tam piankami do tapicerki ale to nic nie pomagało a w dotyku podsufitówka robiła się jakby tłusta!
Pewnego pięknego dnia na wiosnę WYDARŁĘ ją z samochodu, wąż zimna woda + ciepła woda w wiaderku z płynem do naczyń na trawce i gąbka w ręku i umyłem wszystko jak się patrzy!! Spłukiwać dużą ilością wody! Wyciskać dłonią najlepiej nadmiar wody i znów płukać! później pozostawiłem pod kątem oparte na ławce aby coś wody obciekło i wysychało do słonka.
Efekt - REWELACJA
Piękna, Pachnąca, Suchutka Podsufitówka!!!!!!!!
Poudrażniałem odpływy i zamontowałem spowrotem!
Teraz Elegancko jak z FABRYKI.

Jest teraz gorąco to warto wykorzystać i dziada wymoczyć!!

jedz do kolesi na myjnie powinni miec karchera do czyszczenia tapicerki, moze nie najtańsze rozwiązanie ale za to najlepsze....

Tez nad tym myslałem ale nie wiem jak sie do tego zabrac. To jest na jakis zatrzaskach czy na jakis klej ?

Ja czyściłem Vanishem i lekko się poodklejała, nie wiem co dalej, jak ją podkleić. Tak więc UWAGA.

U mnie nie jest podklejana! może dlatego że to kombi i z szyberdachem? Trzyma się na wszystkim co dotyka podsufitówki, czyli:
-lampka oświetlenia wnętrza
-uszczelki od drzwi
-plastikowe słupki
-mocowanie osłon przeciwsłonecznych
-obrzerza szyberdachu (jak jest)
-dwa kołki plastikowe w kombi

aha to jutro spróbuje

PATENT mówi jedz namyjnie i ma rację bo ja na myjni pracowałem i wiem że od karszera nie ma lepszego śodka. a za podsufitkę nie wezmą zawiele może ze 30zł a efekcik ?jak nowe wież mi to najlepsze rozwiązanie i mało czasu poświęcisz.Pranie podsufitki zajmowało mi niecałą godzinę razem ze ściąganiem wody.Polecam myjnię "ŁEZKA" w Olsztynie na Towarowej 14. hehehe wiem ze nie jesteś z ol ale cotam . Pozdrowienia z olsztyna.

hehe napisałem tak bo sam piore karcherem autka pranie całego zajmuje mi ok 2godz... ale efekt z reguły naprawde jest no tylko żeby nie było, że sobie autoreklame robie ale jak coś to zawsze moge tapicere w autku wyczyścić

Zaprzęgłem dzisiaj siostre do czysczenia podsufitówki. Narazie nieźle to wygląda zobaczymy jak bedzie wyglądała jak skończy

Witam
Mogę podpowiedzieć z autopsji - byłem w sobotę na myjni.
Kupiłem kombi z totalnie us@#$$%^ podsufitką - na myjni się pytali czy auto woziło węgiel. Mycie trwało ok 1godz., zapłaciłem 30zł i naprawdę warto. Czyściutka podsufitka + czyszczone uchwyty nad drzwiami + czyszczone osłony przeciwsłoneczne. Myślę, że samemu zabierać się za to nie ma sensu:
- koszt środka to ok. 15zł
- urobisz się
- zajmie Ci to z pół dnia aby zrobic dokładnie.
Polecam myjnię.
pozdrawiam
Arturek

Moja siostra to ma ręke. Podsufitówka wyglada jak nowa . A środek kosztował 6 PLN,i trwało to ze 20 min

a czy wypożyczasz siostre ?

chodzi oczywiście o podsufitke żeby nie było

To już zależy od niej ale musiał byś chyba przyjechac swoja essine do mnie

Miałem ten sam problem z poprzednim właściecielem palaczem... ale zainwestowanie całych 20 PLN w pranie podsufitki na myjni pomogło mi rozstać się z problemem !!!!!

Ja wyczysciłem płynem do prania dywanów.. nawet nie musiałem wymontowywać. A na osłony przeciwsłoneczne najlepszy jest taki środek do czyszczenia komputerów w piance (najpierw odkręcić osłony potem czyscić bo to ustrojstwo brudzi tapicerke).

A ja jestem palaczem
Ale staram się nie palić w mojej essince a podsufitka po poprzednim właścicielu jest straszna i chyba na myjnie pojadę bo siostry nie mam, a żona to mojej essinki nie lubi (bo ponoć tylko o niej (essince) myślę)

-----------------
Gwiazda Polsatu :D

Chrysler Voyager 2,4 DOHC 150KM

Cytat:
2005-08-02 20:20:20, kubusiek77 pisze:
...... a żona to mojej essinki nie lubi (bo ponoć tylko o niej (essince) myślę)

Hehehe, skąd ja to znam

panowie i ja sie zabieram do tego czyszczenia ale niewiem podsufitke wywalic kompletnie za auta czy robic to w srodku wogule czy jest taka mozliwosc wywalenia jej. Napewno jest ale czy potem nie bedzie problemu z wsadzeniem.???