Kwadratowa rejestracja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zna ktoś może jej wymiary???

Wydaje mi sie że będzie lepiej pasowała do przedniego zderzaka, prostokątna odstaje, nawet na zdeżaku jest jakby wyprofilowane miejsce na kwadratową. Może ma ktoś taką założoną??? Jak to bedzie wyglądac???

Cytat:
2005-07-20 20:03:56, Wiktor_ pisze:
zna ktoś może jej wymiary??? Wydaje mi sie że będzie lepiej pasowała do przedniego zderzaka

tylko ci sie wydaje nie trzeba wielkiej wyobrazni zeby uznac ze bedzie tragicznie

a w ogole skad ja wezmiesz??

mnie sie wydaje ze bedzie lepiej pasowala; rzecz gustu ale niepodoba mi sie to jak odstaje prostokotna,

skad ja wezme - to chyba zbedne pytanie; skąd wziołes prostokątne??? to ja z tego samego miejsca tylko poprosze o kwadratowa...

tak czy inaczej musze zmienić rejestracje, dlatego zadałem to pytanie,

Wiktor

Cytat:
2005-07-20 22:23:13, Wiktor_ pisze:
mnie sie wydaje ze bedzie lepiej pasowala; rzecz gustu ale niepodoba mi sie to jak odstaje prostokotna, skad ja wezme - to chyba zbedne pytanie; skąd wziołes prostokątne???

no to wcale nie takie oczywiste bylo..bo z tego co napisales to wygladalo wylacznie na twoje widzimisie..jesli musisz zmieniac to co innego..fakt ze o gustach sie nie dyskutuje..ale jesli ci ostaje to zastosoj taka podkladke jak ma navi bodjrze..wlasnie w tym celu zostala ona wyprodukowana

jeszcze sie zastanowie, ale na zderzaku jest tak jakby uwypuklenie, do którego WYDAJE mi sie że bedzie idealnie pasowała kwadratowa rejestracja, ale puki niebede znał jej wymiarów... niebęde niczego pewien,

niemam już miejsca w dowodzie na przegląd, byłem pewien że dadzą mi nowy dowód i bede miał dalej stare rejestracje, a tu jak sie okazało dostane jakiś kwitek i musze załatwić nowy dowód + rejetracje i wydać na to pare złotych, co mnie dziwi bo np w austri można spotkać jeszcze samochody z czarnymi rejestracjami które tam były może z 20 lat temu i nikt im nie każe ich zmieniac

Pozdrawiam
Wiktor

to absurd o czym piszesz..mi rok temu skonczylo sie miejsce na stepmle w dowodzie i co? i mam nowy dowod..a jakie mam tablice?? czarne ja bym jeszcze powalczyl z tym wydz komunikacji na twoim miejscu..juz nie wspomne o tym ze niby dlaczego masz do tego doplacac..to juz zlodziejstwo w majestacie prawa

No i właśnie teraz niewiem jak to jest, znajomemu jak zkończył sie dowód dali nowy i dalej ma stare rejestracje, do dzisiaj mysłałem ze też dostane nowy dowód i obejdzie sie bez zmiany rejestracj. Jechałem koło aso daewoo i wsytopiłem sie zapytać jak to jest i diagnostyk mówi że dadzą mi jakiś kwitek, ja z tym do wdziału komunikacji po dowód i nowe rejestracje. Dlatego myslałem ze ten znajomy mi coś nasciemnial ze dali mu nowy dowód. No ale widze że musze pojechać do innej stacji i sie wypytać. Albo najlepiej do wydziału komunikacji... i pewnie postać w kolejkach.

Pozdrawiam
Wiktor

NIE MA WYMIANY STARYCH REJESTRACJI NA NOWE (a przynajmniej jak ojciec w kwietniu rejestrował to nie było, bo też mu DR się skończył. W WK wciskają Ci kit... pewnie normę muszą wyrobić - standard.

Cała dyskusja jest bez sensu, gdyż umieszczenie kwadratowej (dwurzędowej) tablicy z przodu jest nielegalne.

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 22 lipca 2002 r. w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów:
"§ 25
3. (31) Z przodu pojazdu umieszcza się wyłącznie tablicę jednorzędową, z wyjątkiem pojazdu, o którym mowa w ust.1a, oraz ciągnika rolniczego, o którym mowa w ust. 2.
4. Z tyłu pojazdu umieszcza się tablicę jednorzędową albo dwurzędową w zależności od miejsca konstrukcyjnie do tego przeznaczonego, z zastrzeżeniem ust. 5."

jeżeli jest nielegalne...to czamusz jedżą z takimi zwłaszacza amerykańce ...no i zdarzyło mi sie uwidzieć NEXIE z początków produkcji...to chyba miała jeszcze koreańskie wersje miejsc na tablice... (czyt. mniejsze wneki )

Cytat:
2005-07-20 20:03:56, Wiktor_ pisze:
zna ktoś może jej wymiary??? Wydaje mi sie że będzie lepiej pasowała do przedniego zderzaka, prostokątna odstaje, nawet na zdeżaku jest jakby wyprofilowane miejsce na kwadratową. Może ma ktoś taką założoną??? Jak to bedzie wyglądac???

YES!! .....Super pomysł ! ....wreszcie znalazłem "zmiennika"
Nie znam wymiarów ale NIE wydaje Ci się!- podstawa na zderzaku jest przystosowana do montażu KWADRATOWEJ tablicy i pasuje idealnie ....ja tylko zrobiłem lekkie "przełamanie mojego kwadrata coby nie było tak "pionowo"
I absolutnie się nie przejmuj tym co napisał kolega n0ras (cytat poniżej) -jeżdziłem na kwadracie 5 lat i czasem tylko na przeglądach byłem z uśmiechem i bardzo delikatnie informowany że takowa teblica z przodu nie powinna wisieć ....jeżeli masz normalnych przeglądaczy i normalną policję na miejscu to SPOKOoooo (akurat policja NIGDY się do tego nie uczepiła )
Cytat:
2005-07-21 08:41:42, n0ras pisze:
Cała dyskusja jest bez sensu, gdyż umieszczenie kwadratowej (dwurzędowej) tablicy z przodu jest nielegalne. ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY..."

Życzę ODWAGI !!.....niczym się nie przejmuj i zrób po swojemu ...będzie dobrze !!

Pozdrowionka!
b1

Cytat:
2005-07-21 10:34:55, SVERAdesign pisze:
jeżeli jest nielegalne...to czamusz jedżą z takimi zwłaszacza amerykańce ...no i zdarzyło mi sie uwidzieć NEXIE z początków produkcji...to chyba miała jeszcze koreańskie wersje miejsc na tablice... (czyt. mniejsze wneki )

Po pijaku też jeżdżą ......

Chciałem uświadomić kolegę zanim zrobi to jakiś facet w niebieskim ubranku. Bo taki niebieski to będzie mówił jeszcze o jakimś mandacie

ok dzieki Bogdan za odpowiedź, niewiem jak z tą rejestracją bedzie czy bede ją musiał w końcu zmieniać czy może zostać stara, jesli bede musiał zmienić to napewno bedzie kwadratowa,

Pozdrawiam
Wiktor