MotoNews.pl
11 520i E34 90r. gdzie jest sterownik central zmka? (105814/0) - PT

520i E34 90r. gdzie jest sterownik central zmka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koledzy mam pewien kłopot.
Podłączam alarm w mojej bejce(520i E34 90r.), zostało mi już do podłączenia kilka kabelków, ale za grzyba nie moge znaleźć sterownika centralnego zamka (chodzi mi o centralkę nie ten który jest w drzwiach).Wg moich danych powinien sie znajdować w słupku po stronie kierowcy za głośnikiem ale tam znalazłem tylko 3 przekaźniki i nie są one od centralnego. Więc gdzie on jest? Po drugie to chciałbym się też podłączyć pod krańcówki w drzwiach i klapie bagażnika i też szukam miejsca (jakiejś centralnej wtyki) gdzie te sygnały z krańcówek dochodzą. Pomocy!!!

Jest juz 14 watkow o centralnym zamku w E-34. Ty otworzyles 15. W kazdym z tych 14 mogles umiescic swoje pytanie. Trzzeba bylo poszukac w wyszukiwarce najpierw. Ja nawet nie wiem ktory link mam Ci podac bo ich jest az 14.

być może jest 14 wątków o centralnym zamku ale nie ma w nich konkretnych odpowiedzi na nurtujące mnie pytania . pozdrawiam..

Moze nie ma odpowiedzi, ale co szkodzilo zadac to pytanie w jednym z watkow zamiast rozpoczynac nastepny??

wg mnie pod tylnym siedzeniem ale mogę się mylić

zawsze to jakiś krok naprzód, dzięki.. pod tylną kanapą jeszcze nie szukałem ale to zrobię, nie wiem tylko czy do tego sterownika dochodzą także sygnały z krańcówek drzwi i klapy bagażnika ale sprawdzę thx..

zobacz TUTAJ to jest rozwinięcie twojego tematu

Cytat:
być może jest 14 wątków o centralnym zamku ale nie ma w nich konkretnych odpowiedzi na nurtujące mnie pytania

a użyłeś wyszukiwarki? gdybys je przeczytał to byś nie napisał tak jak napisałeś. były tu już tematy i o centralnym, jego sterowniku, umiejscowieniu i nawet o podłączeniu alarmu do instalacji centralnego zamka.
temat nadaje się do zamknięcia.
pozdrawiam

W e34 centralka jest pod tylną kanapą. Jak chodzi o podłączenie, to mam chyba jakiś opis do mojego alarmu (jestem w trakcie montazu) to moze w wolnej chwili Ci go podeślę.
Pozdrawiam
BW

witam!Mam problem z podłaczeniem wyłączników drzwiowych (krańcówek) i bagażnika do wejścia alarmu,nie wiem gdzie szukać jakiejś wtyki zbiorczej gdzie dochodza sygnały masy z krańcówek abym sie mogł tam podpiąć z góry dziekuje za odp

Cytat:
2005-07-20 18:09:41, Marcin6 pisze:
witam!Mam problem z podłaczeniem wyłączników drzwiowych (krańcówek) i bagażnika do wejścia alarmu,nie wiem gdzie szukać jakiejś wtyki zbiorczej gdzie dochodza sygnały masy z krańcówek abym sie mogł tam podpiąć z góry dziekuje za odp

po co piszesz to samo w kilku tematach i jeszcze zakladasz oddzielny watekz tym samym tekstem? jak ktos bedzie wiedzial to i tak odpisze tylko w jednym

Cytat:

a przypadkiem w bmw nie jest sterowanie plusem