| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
galowy Sympatyk FEFK Focus Łódź | 2005-09-10 20:58:33 W dieslu obrotek wskazania bierze z alternatora, więc masz coś z ładowaniem może regulator napięcia. Pewnie wytarły się szczotki. |
ToFastMKIV TEŁENÓFKA MKIV & MKV ... Wronki | 2005-09-10 21:29:44 Mam znajomego co naprawia pompy i twierdzi ze na lucasie silnik ciszej chodzi, ale bosch jest wg niego lepszy. Ja w swoim 1.8d mam lucasa i nie nazekam (mam przejechane 260 tys km) przy odpalaniu i przy depnieciu ostro na gaz pusci lekki dymek i wszystko. Ojciec natomiast w expressie z 97r ma boscha i silniczek tez chodzi tylko wg mnie ma mniejsze kopyto no ale to jest dostawczak i ma krotsza skrzynie wiec podzejrzewam ze to przez skrzynie. Aha i jeszcze jedno pompa lucasa ma metalowe lopatki od podawania paliwa z czasam lopatki sie wycieraja i silnik gorzej odpala jak jest zimny i jest sklabszy bo pompa podaje mniej paliwa. Wiec jezeli masz pompe lucasa to moze wina sa te lopatki?? Pozdro |
ToFastMKIV TEŁENÓFKA MKIV & MKV ... Wronki | 2005-09-10 21:31:48 YYY sorki watki pomylilem Co do obrotomierza to albo pasek ci sie sliska, albo juz spadl, no albo (raczej napewno) wytarte szczotki lub slizgi na alternatorze. Pozdro |