MotoNews.pl
3 Ratunku, opadła kierownica! (157939/0) - PT

Ratunku, opadła kierownica!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie Esperal zrobił mi numer. Pękl odlew od regulacji kierownicy. W związku z tym musiałem przejechać 200km z kierownicą "w powietrzu". Przyznam się, że głupie uczucie. Szczególnie na ciasnych rondach. Czy ktoś wie gdzie można zdobyć - kupić ten odlew. Chodzi o ten element, który podtrzymuje sprężynę regulacji i całą kierownicę. Jeździć z latającą kierownicą góra dół, szczególnie po mieście się nie da.
Może któś w okolicach W-wy ma coś takiego?
Pozdrawiam
Artur

Artur ostatnio kupowalem drzwi do mojego ESTERO u gościa w Siedlach i stał tam cześciowo rozmontowany esperak tylko w wersji angielskiej.Jesli od anglika bedzie pasować to jak chcesz jutro moge podać ci numer telefonu do tego gostka.Atak pozatym maja kupe czesci blacharskich do daewoo jak kogos interesuje.

Ja mam taką rzecz tzn kolumnę kierownicy łamaną ale poza wawą

Zobaczę jutro, co mi powiedzą w sklepie na Kotsisa. Jeżeli występuje ten element jako część zamienna to OK. I tak trzeba do tego specjalistycznych narzędzi. Jeżeli nie, to będę kombinował wtedy poproszę o namiary na ten szrot.
Może P. Sławek poradzi?
Fakt faktem, żeby to zrobić, trzeba rozbebeszyć całą obudowę kierownicy, (już to zrobiłem), ściągnąć kierownicę, rozkręcić obudowę przegubu regulacji kierownicy (śruby z łbami torxowymi i dwie z wewnętrznym gwintem).
Pozdrawiam

Artur